пʼятницю, 29 квітня 2011 р.

"Мандрівка до Великодня "

27 квітня Гусятинській центральній бібліотеці для дітей відбулося засідання клубу за інтересами «Зернятко», присвячене Великоднім святам.
Весна - це пора, коли воскресає природа. Оживають дерева, рослини, зацвітають квіти. І не випадково, що саме весною ми святкуємо свято Воскресіння. Діти дізналися, які традиції побутували колись в українських родина, які народні вірування пов’язані зі святом Воскресіння Хрестового, а також послухали легенди «Найбагатший Великодній кошик», «Врятовані його Воскресінням», «Пташка кліст». Присутні розповіли як свято відзначали в сім'ях.
Часто ми, затьмарені смутком та розпачем, не помічаємо Божого світла. Інколи нам бракує віри, і нас огортає страх перед незрозумілим. Але Ісус воскрес .Він подає нам руку. Нам треба тільки повірити.

Клуб за інтересами "Бісеринка"

В Товстенські бібліотеці діє клуб за інтересами «Бісеринка».Ідея створення клубу виникла цілком випадково, розглянувши вироби в журналі з бісеру діти захопилися цим. І виявили бажання виготовляти вироби з бісеру. Для цього бібліотекою виписано журнал «Бісер», який став надійним помічником у роботі, ну і звичайно не обійшлося тут без Інтернету. Робота з бісером потребує багато зусиль і терпіння . Першими виробами були простенькі намиста, браслети.
Рік за роком гуртківці набували майстерності і вміння та брали участь у виставках в районному будинку школяра, де були представлені найкращі їхні вироби і картини: «Поцілунок осені», «Чорнобривців насіяла мати», «Яблуневий цвіт».
Наш клуб ще зовсім молоди й але вже має багато прихильників, як серед старшокласників та і зовсім маленьких користувачів.
«Кожного разу радію, коли бачу яскраві вогники в дитячих очах. Бо світ бісерного візерунка можна порівняти хіба, що з казковою країною, де до тебе приходить радість, добра енергія і гарний настрій» - ділиться враженнями зав бібліотекою Гречух Ірина Аркадіївна

Великодня світлиця


До Великодних свят з 22 квітня по 31 травня в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих відкрила двері Великодня світлиця «Рік у рік любов Господня, творить свято Великоднє». Потрапивши у неї, забуваєш все на світі, потопаючи у всесильних чарах української вишивки і розмаїтті великодньої писанки. На окремих експозиційних столах виділено «подільську», «гуцульську», «лемківську», «копичинецьку».Кожна – то витвір мистецтва з властивим лише їй кольором, візерунком і неповторністю народу, сотень його поколінь.Крім писанок тут широко представлені вишиті рушники до Великодня жителями міста: Гура Т., Ухач, Н., Дехтяр О., Процанін Н., Швед О. Також працівники бібліотеки ознайомлюють відвідувачів з викладкою літератури «Срібні дзвони Великодня». Серед представлених книг заслуговує на увагу одна з найдорожчих реліквій виставки - подарована бібліотеці автором книга «Символіка української писанки» Одарки Онищук-українки з лемків.




Зав. бібліотекою О.Благута.

пʼятницю, 8 квітня 2011 р.

Літературна подорож «Золота скарбниця казок»


6.04.2011 року в Гусятинській бібліотеці для дітей відбулася  літературна подорож «Золота скарбниця казок» для  учнів 1-Б класу, класовод Байдак І.В. Мета цього заходу – розвивати читацький інтерес школярів, викликати бажання читати, спілкуватися з книжкою.
Про мудрого друга та вчителя – цікаву казку розповіла присутнім бібліотекар молодшого абонементу Яковчик Ірина Романівна. Із задоволенням діти взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти казку?», розгадували кросворд «Колобок». Для читачів у відділі обслуговування 1-4 класів розгорнуто книжкову виставку «Чарівний світ казок».
Любімо казку – джерело народної мудрості. Адже вона не тільки розважає, а й навчає