середу, 24 червня 2015 р.

«Проблеми трагічної війни в Україні»


 Під такою назвою відбулася конференція у с. Личківці. Організатором якої виступив настоятель церкви Святого Миколая отець Андрій при підтримці катехистки Глушко М.С., працівників будинку культури, бібліотеки і школи. Хлібом – сіллю і гарячими оплесками зустрічали воїна – односельчанина демобілізованого Квоку Віталія Івановича, 1980 року народження, який перебував в зоні АТО з 22 травня 2014 р. по 27 травня 2015 року. Служив в 24-й окремій механізованій бригаді. Вступним словом отець Андрій щиро дякував від імені односельчан за його героїзм, мужність, любов до України.



І сьогодні місія всіх демобілізованих – нести правду про цю війну та розповідати найперше молодому поколінню про те, як нелегко нам, українцям виборювати свою свободу. Ставилися різні запитання – і правдива відповідь очевидця. Боже благословення і Ангела-хоронителя в дарунок отримав пан Віталій від отця Андрія.

Для запрошених звучали музичні дарунки. У виконанні жіночого ансамблю (Пласконь М., Кайдаш О., Палюх М., Огородник М., Мигаль І.,) прозвучали пісні «Коли в серці смуток», «О, Мати Божа». Піснею «Україна» привітали усіх учасники дитячого ансамблю. Поетичними рядками вітали присутніх Глушко М. та зав.бібліотекою Андреїв Л.. З побажаннями миру, здоров’я, перемоги звернулися до присутніх діти. Дочка Мар’яна дарувала батькові слова присвяти.

 
 

Попри радість повернення додому, на зміну захищати східні рубежі держави вирушать інші. Повертайтеся додому живими і здоровими, вас завжди з нетерпінням чекають.
Хвилиною мовчання вшанували всіх солдатів, які загинули в антитерористичній операції, захищаючи нас, і які назавжди залишаться в нашій пам’яті.

Закінчилася конференція молитвою за Україну «Боже великий єдиний» у виконані Оліяр Ірини ти всіх присутніх.

Щира вдячність директору Личковецького БК Перешлюзі С. та приватному підприємцю Свідер С.

четвер, 18 червня 2015 р.

«З книгою у гості»


Черговий раз працівники відділу обслуговування Гусятинської районної бібліотеки для дорослих Град Л. С. та Мотрук Г.Й. відвідали районну лікарню, де забезпечили хворих людей та медичних працівників книгами та періодичними виданнями. Це переважно сучасна художня література, журнали і газети по кулінарії та по веденню домашнього господарства, по охороні здоров'я .




”Душа природи чуйна і ласкава”


Оглянися навколо який прекрасний, дивний світ нас оточує: ліси, поля, ріки, гори, сонце, звірі, птахи. Це все природа. Вона завжди хвилювала і хвилює, чарувала і чарує людину. Та чи вічна вона? Чи буде так завжди, через роки і століття? Душа природи чуйна і ласкава так називався урок екології, який провела зав. бібліотекою с. Городниця Гриців Л. М.
Протягом заходу бібліотекар розповіла дітям скільки лиха в навколишньому середовищу заподіяно людиною: вирублено ліси, забруднено річки, моря…
Діти в свою чергу розповіли, що вони роблять для охорони природи: насаджують дерева і квіти, взимку годують птахів,
Будують для них годівнички та шпаківні.
 

«Презентація книги Наталії Климів «Без вини винувата»


        У неділю, 14 червня в Гусятинській  центральній районній бібліотеці для дорослих, відбулося   ІІ  міжобласне літературного об’ єднання  «Медобори». У ньому взяли участь  поети з м. Тернополя:  Олександра Кара, Ярослава Підлужна,  Петро Гайда,  Марія Гуменюк, з міста Чорткова  поет Ярослав   Дзісяк.  З Хмельниччини  завітала  юна поетеса  Інна Гаврилюк. Гусятинщину представляли поети: Іван Кушнір, Михайло Тарабій, Микола Кучмій, Іван Бандурка, Леонід Дубас, Любов  Печінка, Богдан Томс, Світлана та Юліана Нестерович,  гуморист Микола Базів,  В Ляхта, директор редакції районної газети «Вісник Надзбруччя» Віталій Остафійчук.
       Перед  учасниками літературного об’єднання виступила директор Гусятинської  ЦБС  Фаберська М.М. Вона наголосила, що Гусятинський край багатий і щедрий талантами, має великі та славні наукові, громадсько-політичні, літературні, мистецькі та духовні традиції.  Земля Надзбручанська продовжує плекати  гідних нащадків, творців слова.  Гостям директор подарувала путівники про туристичну привабливість нашого району та побажала їм плідної праці.
 
        Основою зустрічі склала презентація книги Наталії Климів  «Без вини  винувата». Голова  міжобласного об’єднання, музикан - гітарист, поет- пісняр  Іван Кушнір представив  письменницю-початківця  Наталію Климів та ознайомив слухачів з  цікавими сторінками її біографії. Про свій творчий шлях розповіла сама авторка.
         З  рецензією на книгу  Н.Климів «Без вини винувата»   виступив член національних спілок письменників і журналістів України Іван Бандурка. 
 
         Поети розповідали про себе: як починався творчий шлях, як їм працюється зараз, про творчі плани на майбутнє. А потім всі поринули у глибину поезій, слухаючи авторське читання митців. Гріли душу присутніх авторські  пісні   поета-пісняра І.Кушніра, що виконував їх під акомпонемент гітари. Іван Михайлович розповів про свій творчий тандем з Павлом Доскочем, нові задуми та сподівання.
         Учасники літературного обєднання «Медобори» відвідали  Гусятинський комунальний краєзнавчий музей.

 



 
 

вівторок, 16 червня 2015 р.

"Зустріч з казкою."




      Усі ми любимо казки. Від маленьких дітей, які слухають їх і до стареньких бабусь і дідусів, які залюбки читають онукам казочки.

     Завдяки директору Гусятинської ЦБС  Фаберській М.М.  у районній бібліотеці для дітей створено ляльковий театр « Теремок».      Відбулася прем'єра казки, яку всі добре знають. Це « Ріпка». Головних героїв виконують спеціалісти Гусятинської  районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей.

     Глядачами були учні 3-Б класу разом із класним керівником Пріян О.В. Бібліотекар Кочмар Н.М. познайомила дітей із трьома групами українських народних казок: казки про тварин, чарівні та соціально – побутові.

    Казки, це приклад доброти, милосердя, яких сьогодні так не вистачає у людських взаєминах. Казки – то вчителі, які виховують і розважають!.
 

пʼятницю, 12 червня 2015 р.

«Юні читайлики»

В бібліотеці села Красне відбувся читацький конкурс «Юні читайлики». В ньому взяли участь діти молодшого шкільного віку. Бібліотекар Музика Г.М. провела з дітьми бесіду «Літо кличе у бібліотеку», після чого діти переглянули нову літературу на книжковій виставці «Літо,книга,друзі і я». Потім відбувся конкурс на кращого знавця казок та загадок . Активні читачі були нагороджені подарунками

середу, 10 червня 2015 р.

«День журналіста у бібліотеці»


6 червня в Україні відзначають День журналіста. Указ про встановлення нового «професійного свята працівників засобів масової інформації - Дня журналіста» був підписаний 25 травня 1994 року в Києві першим президентом України Леонідом Кравчуком.
День журналіста - це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя.
6 червня в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих відбулося святкування професійного свята- Дня журналіста, організатором якого був Островський Р.К. – секретар первинної організації Національної спілки журналістів України міста Копичинці. На цьому заході були присутні члени НСЖУ –Савка Б.М. (м.Копичинці), Топоровський І.Т.(м.Хоростків),Островська О.В.(м.Копичинці), директор Гусятинської Централізованої Бібліотечної Системи - Фаберська М.М., активні користувачі та працівники бібліотеки,позаштатні кореспонденти ЗМІ. Святкова зустріч пройшла в невимушеній живій дискусії. З вступним словом виступив Роман Карлович. Він привітав присутніх зі святом і коротко розповів про свій журналістський шлях. Користувачі бібліотеки обмінялися думками, розповіли про свої перші публікації в пресі. Директор Гусятинської ЦБС Фаберська М.М. привітала всіх присутніх свята та побажала великих тиражів, поповнення читацької аудиторії , нових цікавих тем, гострого пера, а також міцного здоров"я, сімейного благополуччя, мирного неба. Топоровський І.Т. та Островський Р.К. подарували бібліотеці книги. Гості свята мали можливість переглянути книжкову виставку «Поетичне слово нашого краю» та фотовиставку з життя нашого міста «Копичинці у плині літ». На завершення зустрічі завідуюча бібліотеки Благута О.Т. подякувала всім присутнім за чудове свято.

Детальніше тут:http://kopdorosbiblioteka.blogspot.com/2015/06/blog-post.html

 

четвер, 4 червня 2015 р.

«Свято поезії та авторської пісні»


    Поезія – це дотик до душі.  Поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.
    1 червня 2015 року у  Васильковецькому будинку культури відбулося «Свято поезії та авторської пісні». У програмі: 
-         зустріч поетів краю;
-         музичні вітання для гостей та учасників свята;
-         виставка – продаж друкованих видань авторів;
-          концерт за творами Миколи Кучмія.
    На святі були присутні поети:   Орест Чоловічок, Микола Супінка ( м. Тернопіль); Михайло Тарабій, Любов Іванків, Андрій Стефанець, Наталія Зелінська, Я. Ухач, Богдан Савка ( м. Копичинці); Микола Базів, Любов Печінка, Василь Горбоватий( смт. Гусятин); Іван Кушнір, Іван Бандурка( с. Яблунів).



      Розпочав свято Микола Кучмій, який подякував всім гостям, за те, що вони з розумінням віднеслися до проведення цього заходу.


      Поети розповідали про себе: як починався творчий шлях, як  їм працюється зараз, про творчі плани на майбутнє. А потім всі поринули у глибину поезій, слухаючи авторське читання.
     Присутні мали змогу переглянути книжкову виставку «Літературні обрії Надзбруччя», яку організувала завідуюча бібліотекою с. Васильківці Костів Оксана. Під такою ж назвою було організовано виставку – продаж збірок місцевих поетів.

Для присутніх завідуюча бібліотекою-філією провела огляд літератури  «Де ростем, там мусимо цвісти».

Ця зустріч показала, що поезія є, вона існує, є стихія безкорисної творчості, вона народжується і живе навіть у найтяжчі часи.