понеділок, 18 березня 2013 р.

«Думи мої, думи мої…»,


              Є люди, які не вмирають і після смерті, пам'ять про них живе в нащадках і до сьогодення. Саме таким світилом для українського народу є Великий Кобзар – Тарас Григорович Шевченко. Поет, художник, прозаїк.
            З висоти Чернечої гори ми чуємо голос пророчої долі, то безсмертний голос Тараса. Другого такого нема і не буде, щоб так його величали.
«Що весни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
                              Ми вшановуєм пам'ять Шевченка…»
«Думи мої, думи мої…», саме під мелодію цієї пісні розпочалося святкування у Малобірківській ЗОШ І-ІІ ст., в рамках «Тарасовими шляхами».
Його провели вчителі: української мови та літератури Суптельна Л.С.,  Гаврилюк І.М., Ющишин Л.З.
Продовжували свято театральні дійства: «Причинна», «Катерина», «Великий льох», «Тополя», у виконанні  учнів 5-9 класів  прозвучали  пісні на слова Шевченка.
           Після виступу організатори, учні, глядачі відвідали бібліотеку. Бібліотекар М.С. Покідко та зав. клубом В.Й. Магаляс радо вітали гостей у бібліотеці. Учасники заходу мали змогу в бібліотеці переглянути книжкову виставку «Шумить явір над водою, розповідаючи про сумну його долю» та ознайомилися з оглядом літератури:
 «Гірка сльоза скотилась по щоці
             Я «Катерину» Шевченківську читаю
«Кобзар» стискаю дужче у руці
Здається лиш його у світі маю…»
Щастя – це трикутник а в нім три сторони: віра, надія, любов. Маймо в серці Шевченківську віру, надіймося на краще і любіть так, як заповів великий пророк.

 

 
В Гримайлівській бібліотеці для дрослих для учнів 11 класу місцевої школи бібліотечні працівники підготували лекцію, в якій відобразили образотворчий талант Т.Г. Шевченка. Після читання лекції учні розглянули репродукції робіт художника і ознайомилися з виставкою по даній темі.

 
 



             В Гримайлівській дитячій бібліотеці була проведена літературна година "Вічна поезія під вічним небом творця" для учнів 3-6 класів. Бібліотечні працівники ознайомили дітей з творчістю  Шевченка. Учениця 3 кл. Анділєвко Оля зачитала вірш "Мені тринадцятий минало"
 

Немає коментарів:

Дописати коментар