четвер, 28 листопада 2013 р.

"33-тя весна у ХХ столітті "

          На підвіконні палахтить
          Скорботи полум’я священне –
          То свічка пам’яті горить       
          За всіх безвинно убієнних.
                        (Наталка Тривайло)
                                                                                  

        Сьогодні ми схиляємося в глибокій скорботі перед пам'яттю жертв голодомору. 80 років тому у 1932-1933 роках, нищівно й нещадно він пройшов нашою землею, залишивши болючий слід в свідомості українського народу.
23 листопада 2013 року в Копичинецькій міській бібліотеці для дітей організована викладка літератури на тему: «33-тя весна у ХХ столітті».Читачі прослухали бесіду-роздум.
 
 
Бібліотекар Ділай О. М. розповіла коротенько історію цієї пам'ятної дати, показала книги даної тематики, які представлені на виставці. Діти в свою чергу поділилися знаннями про голодомор, отриманими з переказів своїх дідів і прадідів, розповіли про книги художньої літератури, які самі прочитали.
 
 
З цієї нагоди у Копичинцях, біля пам'ятника жертвам переселення лемків на Україну з етнічних земель Польщі, відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Отці міських церков віслужили панахиду за загиблими під час голодомору. Всі присутні виклали свічки у вигляді хреста і з цифрами 33, як згадку про скорботні роки. В заходах взяла участь громада міста в тому числі й працівники Копиичнецької міської бібліотеки для дітей.
Нехай у полум’ї свічок залишиться пам'ять про минувшину, а шлях у майбутнє України буде щасливим і світлим.

Немає коментарів:

Дописати коментар