пʼятниця, 12 лютого 2016 р.

ЗAГАДАЮ -ВІДГАДАЮ!...


    Я – книжка для всіх цікава ,
   Мене читають залюбки.
   В бібліотеці буваю дуже мало
   І  не відлежую боки.
   У світ казковий всіх вас кличу,
   Мене щодня ви берете.

Фольклор – одне з найцінніших надбань культури кожного народу, а жанр народної казки і загадок посідають  почесне місце у духовній спадщині , що дісталася нам від минулих поколінь.
В ЗОШ III ст. с. Тудорів  з читачами 3 класу бібліотекар сільської бібліотеки –філії № 38  Доскоч Н.В провела вікторину « Загадаю – відгадай! ...
Бібліотекар підготувала низку загадок учням про природу, рослинний і тваринний світ. Присутні активно відгадували загадки та проявили свою кмітливість , активність. А також  здійснили подорож «Стежками улюблених казок», адже найбільшими шанувальникам казки  є найменші її  слухачі -  діти. Видатний український педагог, письменник Василь Сухомлинський зазначав:      «Казка – вітер , що роздмухує вогник дитячої думки і мови». Саме під впливом казкових образів формуються  їхні ідеали та прищеплюються вічні людські цінності.
Присутні з цікавістю слухали казки відомих українських та зарубіжних авторів: - І.Франка, Лесі Українки, В.Сухомлинського, В.Нестайка, братів Грімм, Шарля Перо, Г.Х. Андерсена, В . Гауф.
В бібліотеці  оформлено книжкову виставку « Казковий дивосвіт».


Немає коментарів:

Дописати коментар