середу, 7 серпня 2019 р.

Пантелеймон Куліш: особистість, письменник, мислитель.



 Пантелеймон Куліш належить до тих діячів, які, будучи багатогранно обдарованими, зробили величезний внесок у розвиток української культури, літератури, мистецтва, мови, науки. Він був прозаїком, поетом, драматургом, перекладачем, з багатьох європейських мов, ученим-літературознавцем та критиком, фольклористом, істориком, етнографом, педагогом, дуже багато зробив як видавець, громадський діяч.
    Уся творчість та громадська діяльність П.Куліша – неоднозначна, суперечлива. "Наділений великим талантом, але ще більшою амбіцією., Куліш протягом свого довгого життя переходив найрізноманітніші зміни, топтав найрізноманітніші сліди, виступав у найрізноманітніших ролях і полишив по собі багату літературну спадщину, в якій обік цінного, було багато схибленого, багато суперечностей.." – так відгукнувся про нього І.Франко в "Нарисі історії українсько-руської літератури до 1890 р.".
   Внесок П.Куліша в українську культуру, мову та літературу вагомий і безперечний У роки відродження української культури Пантелеймон Куліш і  його творчий доробок поціновується об’єктивно і займає належне йому вагоме місце.

  У Гусятинській районній бібліотеці  для дорослих оформлена викладка літератури «Крилаті думи П. Куліша». Запрошуємо жителів селища переглянути  дану викладку.


Немає коментарів:

Дописати коментар