середу, 23 березня 2011 р.

Шевченківська світлиця

В Хоростківській бібліотеці для дорослих 9 березня оформлено Шевченківську світлицю «Вінець Кобзарю. Наша любов і святиня». Експозицію відкрила голова міста Олійник Ганна Семенівна. Перед початком екскурсії про читання творів Кобзаря поділився читач бібліотеки – шанувальник творчості Шевченка Свистун Захар, від якого в подарунок бібліотека отримала портрет Шевченка і Кобзар 1860 року видання. При цьому звучали пісні на слова Шевченка. Члени клубу «Краєзнавець» виконували свої власні присвяти поетові, а для найменших відвідувачів підготували вікторину «Пізнай Шевченка, пізнаєш Україну».
Доповнюють екскурсії книжкові виставки «Творче слово Кобзаря», «Кобзар – настільна книга в кожній родині», «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине».
Постійними учасниками масових заходів у світлиці є старше покоління користувачів бібліотеки, учні середньої школи №2, студенти с/г ліцею, громадські діячі міста.
На даний час продовжуються екскурсії до світлиці та пошукова робота проекту по старих Кобзарях. Зібрано вже 20 книг Кобзаря різних років видання.

Немає коментарів:

Дописати коментар