четвер, 13 листопада 2014 р.

«Мова кожного народу – неповторна і своя».

                                        Одна вона у нас така – уся                   
                                         співуча і дзвінка.
                               Уся плакуча і гримуча,
                               хоч без лаврового вінка.
                                                      (Т. Шевченко)

          Із вступним словом звернулася до присутніх бібліотекар Доскоч Н.В., в якому було зазначено: «У листопаді 1997 року був виданий указ Президента України «Про День української писемності та мови». У ньому сказано про те, що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено в Україні День української писемності та мови , який відзначається щорічно 9 листопада в день ушанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.
             Це робиться для того , щоб привернути увагу до історії української книги і до сучасних її проблем».
  В сільській бібліотец і- філії № 38 с. Тудорів  оформлена книжкова виставка під назвою «Мова кожного народу – неповторна і своя».  ЇЇ оглянули користувачі бібліотеки 8 класу місцевої школи.
      У світі налічується близько 3 тисячі мов і у кожного вона своя. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова.
 Кожен із учасників зачитував дати в скорботному календарі української мови, починаючи з 1720  по 1991 роки.
       Користувачі  Калитюк Наталія і Міщанчук Уляна прочитали вірш В.Сосюри «Любіть Україну» та вірші  «Рідна мова», «Коли я чую українську мову», Міщанчук Павло розказав гумореску «Турок».

 
Тож плекаймо , юні друзі, надію на скоріше зцілення рідної мови в наших душах. Довгого віку і світлої долі всім нам. А також  процвітання нашій державі – Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар