вівторок, 24 січня 2012 р.

"Україно! Нам берегти тебе соборно і єдино!"

            Двадцять другого січня ми відзначаємо подію, яка відбулася ще на початку минулого століття, коли дві народні республіки об’єдналися в одну Українську державу. Такі дати треба не тільки пам’ятати і відзначати: вони є нагодою для глибоких роздумів і спонукою до дій.
            Упродовж майже всієї історії наш народ потерпав від різноманітних поділів. Щось подібне ми переживаємо і сьогодні.
            Можна перечислити багато сучасних поділів: схід – захід, північ – південь, багаті – бідні, влада – громадськість. Не можна оминути поділів на підставі віровизнання, національного походження, політичних переконань, мови тощо.
            Ми повинні поміркувати, яка причина поділів і чи можна щось зробити, щоб їх подолати.
            21 січня у районному центрі відбулося урочисте зібрання з нагоди святкування Дня Соборності і Свободи України. Учасники зібрання святковою колоною, на чолі з головою обласної державної адміністрації Валентином Хоптяном, головою районної державної адміністрації Олександром Собанем, головою районної ради Надією Хоптян, пройшли по вулицях Гусятина, щоб на мості через Збруч з’єднатися з учасниками зібрання з села Гусятин, що на Хмельниччині.. Очільник області привітав усіх із Днем Соборності та Свободи України, підкресливши, що сьогодні кожен українець має бути свідомий того, що лише в єдності дій та соборності душ можливо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, щоб показати нашим пращурам, що ми – гідні нащадки, а зробити це можливо лише працею в ім’я святої пам’яті борців за волю України, добробут нинішніх і наступних поколінь.
             Всечесні отці відправили літургію біля пам’ятника Незалежності,  прозвучав військовий салют. а діти випустили в небо голубів та жовто-блакитні стрічки. Завершилось урочисте зібрання святковим концертом у районному Будинку культури.
            Бібліотеки системи теж провели ряд заходів з нагоди святкування Дня Соборності і Свободи України. Були проведені уроки історії «Ми – разом!»,  «Україно! Нам берегти тебе соборно і єдино», розкрито книжкові виставки, викладки та перегляди літератури: «Соборна держава – сонценосна колиска моя», «Історичне єднання українського народу». У Хоростківській бібліотеці для дорослих розкрито виставку ілюстративно-прикладного мистецтва «Від Незалежності до Соборності». Копичинецька бібліотека для дорослих організувала бесіду-виставку «Вона наш витвір, наша мрія – Соборна вільна Україна».


       
       В центральній районній  бібліотеці розкрито книжкову виставку "Незалежна соборна Україна: від ідеї до життя"










      Цикл книжкових виставок до Дня Соборності і Свободи України влаштовано в районній бібліотеці для дітей 


Немає коментарів:

Дописати коментар