четвер, 23 лютого 2012 р.

«Афганістан – моя кривава рана».

              Минають дні, ідуть роки.
              Життя листки перегортає,
              А біль Афгану – навіки,
              В душі чомусь не замовкає.
 
            У жодному календарі 15-го лютого нічим не позначений. Але він особливий.
15-го лютого відзначають скорботний День памяті воїнів-афганців. Сьогодні ми з вами дізнаємося про героїв цієї страшної війни. Нам дуже хочеться, щоб поезії, розповіді, спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, пройшли крізь ваші серця і ви зрозуміли, що найстрашніше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав. Ніхто та ніщо не має бути забутим. Щоби не забути – треба памятати, а щоб памятати – треба знати, знати і памятати.
            Афганістан…Це слово не потребує пояснень. Зрозуміле кожному, воно тривожно ввійшло в наше життя. Кажуть, що час – найкращі ліки, хоча роки минають, а память вперто вертає усіх назад.

         22 лютого 2012 року в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася зустріч учнів 9-А класу(класу керівник Казимирів А.П.) з воїном –афганцем М.М.Храпливим «Афганістан – моя кривава рана»
  Сторінки історії цієї війни у своїх виступах розкрили бібліотекарі Л.С. Град, Н.В. Мудра, Г.І.Лозінська.



           Своїми спогадами про афганську війну поділився  житель Гусятин, воїн-інтернаціоналіст, голова спілки ветеранів Афганістану М.М.Храпливий. Загиблих воїнів-афганців присутні вшанували хвилиною мовчання. В кінці зустрічі гість вечора подарував бібліотеці книгу «Афган. Обпалені війною».

Немає коментарів:

Дописати коментар