понеділок, 12 серпня 2013 р.

Делегація району взяла участь у ХІV Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини»


Делегація від району,очолювана першим заступником голови районної державної адміністрації Василем Цільом та заступником голови районної державної адміністрації Романом Сагайдаком, взяла участь у ХІV Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини» 3-4 серпня 2013 року в м. Монастириська .


У дерев’яному будинку, який виготовлено у Копичинецькій ВК і встановленого за сприяння уродженця с.Чагарі Михайла Мацієвського, працівниками Копичинецької міської бібліотеки для дорослих та Гусятинської ЦБС, було відновлено інтер’єр лемківської хати. Основними матеріалами хати стала частина виставки - експозиції з краєзнавчо-народознавчого музею школи №2 м.Копичинці «Хатина народної цілительки Марії Щетини»

 
Також, на ХV Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини» представляли район: народний аматорський ансамбль лемківської пісні Хоростківського міського будинку культури, дует Марії та Євгенії Стригів с.Товсте , творчий тандем аматорського ансамблю танцю «Первоцвіт» та дитячо-юнацької студії «Мрія» Копичинецького центру культури і дозвілля та спеціалізованої школи с.Васильківці, майстер народних ремесел з Товстого гончар Василь Бардачевський.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар