пʼятницю, 4 жовтня 2013 р.

Практикум з новопризначеними бібліотекарями


Бібліотечний фонд - основа діяльності кожної бібліотеки. Тому значна увага приділяється формуванню документних ресурсів бібліотек, укомплектуванню їх матеріалами на різних носіях інформації.
Фонди бібліотек є частиною загальнонаціональної культурної спадщини, історичним джерелом та інформаційним ресурсом країни. Сьогодні перед бібліотеками стоїть завдання, з одного боку, надати користувачам можливість широкого доступу до бібліотечних фондів, а з другого – забезпечити їхні збереження. Найважливішим елементом їхнього збереження є облік.
Вирішення проблеми збереження та обліку бібліотечних фондів – одне з головних завдань, які стоять нині перед установами культури.

Облік бібліотечного фонду ведеться з метою встановлення кількості документів, у підрозділах та по бібліотеці в цілому, відбиває надходження документів та їхнє вибуття, забезпечує контроль за зберіганням, наявністю та рухом документів, сприяє оптимальному формуванню і використанню бібліотечного фонду.

Сутність обліку полягає в реєстрації кожного документа окремо і підрахунку загальної їх кількості.

 На практикумі з новопризначеними бібліотекарями зав. відділом комплектування Гусятинської ЦБС Ольга Зіновіївна Доробало ознайомила новопризначених бібліотекарів системи з основними вимогами до ведення облікових документів та списання фонду.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар