вівторок, 20 червня 2017 р.

У КОЖНОГО СВОЯ ЛЮБОВ І СВІЙ НАЙКРАЩИЙ КРАЙ.

Наш рідний Гусятин…
Прожито ще один рік, пройшов наступний День твоїх уродин. У це свято який уже раз заглиблюємося у твоє минуле, роздумуємо і хвилюємося за майбутнє.
Що не кажіть, але яке прекрасне і миле кожному гусятинцю наше рідне містечко! Обрамлене густими верболозами, що замріяно колишуть у тихих плесах Збруча свої віти, де вдень і вночі не втихають на схилах його закохані соловейки, мирно воркують горлиці, тривожно голосять одинокі зозулі…
Гусятин – це край легендарного Наливайка, край тривожної вікової історії, край довгого тернистого, цікавого і неповторного шляху…
Саме про це йшлося на черговій зустрічі учасників клубу «Надвечір'я», який засновано працівниками РЦБ.
Працівники районної бібліотеки Осика М.П., і Град Л.С. так глибоко і змістовно продумали сценарій зустрічі, що вразила вона усіх нас до глибини душі. Адже ми, учасники клубу «Надвечір'я», з великим захопленням заглибилися в минуле нашого славного містечка.


Лікар за фахом, дослідник за покликанням, Горбоватий В.П. образно, глибоко, наочно і цікаво «повів» нас у далекі часи історії Гусятина і його пам'яток. Вражає те, що Василь Петрович по крупинках досліджує, шукає, і пропагує цікаві доробки про історію костелу Святого Антонія, замку Каліновських, церкви Святого Онуфрія, синагоги.

Доповнив розповідь про минуле і сьогодення Гусятина Семків Б. В. Він підкреслив, що наше місто має зручне географічне розташування. Саме через нього проходять головні магістралі, які з’єднують Тернопільщину з іншими областями. Згадав роки, коли в Гусятині вирувало життя санаторіїв «Збруч» і «Медобори». Сюди приїздили на лікування люди з різних куточків України, милувалися  красою природи, відвідували  наші історичні пам’ятки.


Про наше славне містечко складено багато легенд, віршів, пісень. Так одну з легенд «Чорна долина» розповіла працівник бібліотеки  Врублевська Н.В., а бібліотекар   Лозінська Г.І. майстерно читала вірші наших земляків про Гусятин.



Звучало поетичне слово протягом усього засідання, бо саме ним можна підкреслити свою любов до рідного краю, його драматичної долі, осмислити невмирущість скарбів людського духу. Саме це підкреслила у своєму виступі керівник гуртка художнього слова районного будинку  дитячої та юнацької творчості Нестерович С.Б., яка поділилася своїми авторськими доробками, що вражають людські серця.

 ЇЇ донечка, нині студентка Тернопільського педагогічного університету, молода поетеса Юліана Нестерович, прочитала свої вірші про Гусятин та красу поетичного слова. За участь у обласному конкурсі молодіжної творчості "Наша спадщина" Юліана відзначена подякою Тернопільською обласною бібліотекою для молоді.



Поділилися цікавими спогадами про минуле Гусятина учасника клубу Лис М.П., Демкура М.М., Турман О.Б.,Коваль Р. А. і висловили своє побажання,   щоб процвітав наш рідний Гусятин.






       Свої душевні вірші прочитала медик за фахом, жителька Гусятина Закутій О.В.. Їх вона присвятила трагічним подіям Євромайдану та війні на Сході.


А з якою насолодою і піднесенням слухали ми поезії, гуморески нашого гостя,  члена Національної Спілки письменників України Базіва М.М..
І знову слухали чарівні українські пісні. Дзвеніли вони, переливалися тремтливими і душевними голосами хористів церковного хору церкви св.Онуфрія. Слухаючи пісні, кожного з нас спало на думку, що без пісні не змогли б існувати ні сучасне ні минуле, ні радість, ні сум. Саме вона, пісня, наповнює наші серця добро, щастям, спогадами та сподіваннями.
Наше рідне славне місто Гусятин прекрасне, тому що у ньому живуть люди, які здатні дарувати тепло і ласку, ніжність чарівну пісню і авторське і поетичне слово.
І від імені усіх членів клубу «Надвечір'я» хочу висловити  щиру вдячність нашим чудовим працівникам ЦРБ.
З чудовим святом вітаємо усіх гусятинців. Бажаємо усім нам чистого мирного неба, добра, спокою та здійснення мрій.
Нехай світлим буде твоє Майбуття, наш рідний Гусятине!


Коваль Р.А. - член клубу «Надвечір’я», вчитель-пенсіонер.


Немає коментарів:

Дописати коментар