середу, 7 червня 2017 р.

2017 РІК ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ

    З метою зміцнення зв'язків між Україною та Японією президент оголосив 2017 рік Роком Японії в Україні.
        У рамках проведення  Року  Японії в Україні учитель Личковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів  Дутчак Людмила Іванівна провела майстер-клас з виготовлення орігамі. У класі була підготовлена виставка робіт, виготовлених у цій техніці,  в бібліотеці  Личковецької школи оформлено  тематичну виставку «Цікава країна Японія» присвячена японській історії, культурі, традиціям.


         Офіційний логотип "Року Японії в Україні присвячений  святкуванню 25 річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною.
         Японія відома своїм економічним дивом, її культура вирізняється вічним прагненням до краси. Унікальним  є ставлення японців до природи. Цей народ захоплюються натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах. Щоб більше дізнатися про Країну Сонячного сходу  ознайомтеся в сільській бібліотеці   з тематичною викладкою літератури  «2017-Рік Японії в Україні».

Ось така вона Японія. І якщо зацікавитеся, то побачите – є чого навчитися або хоч взяти за приклад.

ПОДОРОЖ КРАЇНОЮ КВІТУЧОЇ САКУРИ

2017-рік Японії в Україні. Відразу пригадалися символи цієї країни: квітуча сакура, величні пагоди і маленька дівчинка Садако Сасакі. Так, саме та, яка будучи важко хворою на лейкемію щиро вірила в легенду про 1000 паперових журавлів, бо дуже хотіла вирватись з обійм невиліковної недуги.


Красиву японську легенду, на жаль, з трагічним кінцем заворожено слухали читачі бібліотеки-філії с.Товсте, які зібралися на майстер-клас з виготовлення паперових журавлів технікою орігамі. Журавлики в нас вдалися і кожен, хто захоче навчитися цього мистецтва, запрошуємо в бібліотеку. А паперові птахи тихо присіли на полицю книжкової виставки "Подорож країною квітучої сакури", як спогад про тих, хто став жертвами бомбардування Хіросіми і Нагасакі в далекому 1945.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар