пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Величний у віках




        Цьогоріч відзначаємо 204 – річницю від дня народження Великого Кобзаря. У березневі дні кожен з нас подумки говорить з Тарасом.
      Гусятинська  бібліотека  для дорослих спільно   з територіальним  центром  соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  організували та провели 14 березня літературно – мистецький захід « Іду з дитинства до Тараса , несу думки свої земні».
     Захід розпочали вітальним словом директора територіального центру Оксани Добровольської, заступника директора  ЦБС Надії Пенюти, яка зачитала молитву до рідної української мови, та представників Гусятинської ОТГ Олега Козира і Арсена Чорного.
Під час  заходу ожило Кобзареве слово. Вірші та поеми « Наймичка» , « Утоплена»   декламували бібліотекарі Лідія Град, Анна Лозінська, Марія Трач, завідувач відділення денного перебування Галина Грималюк, медична сестра Любов Барилюк. Звучали пісні на слова поета. Цікавими були виступи Лис Марії Петрівни та Раїси Аркадіївни Коваль, які у свій час працювали вчителями української мови та літератури.
      Присутні вкотре доторкнулися серцем і душею до невмирущої поезії Кобзаря, що став мовою і гордістю нашого народу, його думою і безсмертною піснею.




      На завершення учасники заходу переглянули книжкову виставку « Ой висока круча, де стоїть Тарас»,  про життя і творчий шлях Т.Шевченка, оформлену у читальному  залі бібліотеки зав. відділом обслуговування Галиною Мотрук.

Немає коментарів:

Дописати коментар