вівторок, 15 травня 2018 р.

І молодую, і в літах тебе прославили в віках.




Мама! Найдорожче слово в світі
Де б не був ти, що б ти не робив.
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем відданим тобі

  Мама… Рідна і прекрасна, оспівана поетами, увічнена художниками. В усіх народів, в усі віки, жінка – матір була уособленням святості, ніжності і любові. Її мудрість поважали в сім’ї, прислухалися до порад, в яких знаходили спокій і надію…У житті кожного з нас мама займає особливе місце.
   Від Шевченкового «Там матір добрую мою ще молодую...» і до сьогоднішніх днів українська поезія складає величальну пісню Матері. Важко назвати поета, який би у своїй творчості не звертався до образу матері. Жінку-матір оспівали поети як невсипущу трудівницю, незрадливого друга і порадницю.
Користувачі бібліотеки – філії с. Самолуски мали змогу переглянути викладку літератури « І молодую, і в літах тебе прославили в віках». Тут можна побачити поезію Д. Павличка, А. Малишка, В. Симоненка,Б. Олійника, М. Матіос, а також нашої землячки - Патари Бачії.
Будьмо вдячні нашим матерям за любов і доброту, за мужність та ніжність!











В Красненському  будинку культури разом із бібліотекою  відбулося святкування дня Матері  "Бережіть матерів". В програмі свята прозвучали вірші ,пісні ,танці та гумористичні сценки. У святі взяли участь  користувачі бібліотеки та молодь села.







Немає коментарів:

Дописати коментар