середу, 11 липня 2018 р.

Магія свята Івана Купала


      З глибини віків прийшло до нас Купало – свято літнього сонцестояння, свято тепла, буяючої зелені, молодості та кохання. За язичницьким повір’ям, це – ніч шлюбу бога літнього сонця Купала з богинею води Мареною. Свято Івана Купала – народне, красиве, романтичне. Народна пам’ять зберегла Купальську обрядність та пісні й сьогодні успішно впроваджуються в Україні ці цікаві традиції.
     6 липня, напередодні свята Івана Купала, підопічні відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Гусятинського району, що проживають у м.Копичинці, завітали до місцевої бібліотеки на народознавчий урок «Магія свята Івана Купала». Гостей зустріла привітна і затишна читальна зала прикрашена польовими квітами.
    З вступним словом виступила Добровольська О.Я. - директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гусятинського району . Оксана Ярославівна привітала всіх присутніх з прийдешнім святом і побажала міцного здоров'я, миру, любові та Божого Благословення.
    Зав.бібліотекою Благута Оксана розповіла присутнім про святого пророка та предтечу Господнього Івана Хрестителя, а також про звичаї, вірування і обряди пов’язані із Купальським святом, про магічні та цілющі властивості води, вогню та трав, про очищення ними і ворожіння про майбутню долю. Під час заходу гості мали можливість послухати купальські пісні та взяти участь у відео-мандрівці «Звичаї та традиції дня Івана Купала».
   
  






   
Також працівники бібліотеки організували викладку літератури «Шануймо традиції нашого народу», де представлені книги з народознавства, етнографії, статті з періодичних видань.

   Присутні отримали багато позитивних емоцій та збагатились новими знаннями про добрі традиції наших предків.

  







Немає коментарів:

Дописати коментар