суботу, 11 січня 2020 р.

Вертепне дійство у Товстому


  Різдво Христове-особливий день у новорічних святкуваннях українського народу. Цього дня духовна радість обіймає кожного з нас і ми прославляємо одну з найвеличніших подій історії, сповненим радості привітанням - "Христос рождається-славімо його!"
   Першими оповісниками народження Христа в різдвяних обрядах у давнину і сьогодення є діти і підлітки, які обходили ватагою оселі, співаючи колядки. Колядників чекали з нетерпінням і щиро віддячували. Вважалося, чим більше дітей завітає до хати, тим щедрішим для її господарів буде новий рік.
   Вдалим буде 2020 рік у жителів с.Товсте. Бо ж завітали до них колядники з вертепом (читачі бібліотеки 6-9 кл.) Прославляли народження дитятка і вінчували всякими гараздами:
                                          
Щиро вас віншуєм нині
Бог родився у яскині
Ось він ручки простягає
На добро благословляє
Щоб жили ви в рідній хаті,
І щасливі і багаті.

   У бібліотеці оформлено книжкову виставку "Небо і земля нині торжествують". Тут зібрано матеріали про традиції святкування Різдва в Україні, кулінарні рецепти до Святвечора, а також відомості про те, як власноруч виготовити різдвяні декорації для свого житла. Виставку доповнено різдвяними вітальними листівками читачів.
    Я віншую читачів бібліотеки з Різдвом Христовим, щоб в щасті і здоров'ї їх перепровадили, до Нового року дочекали, від Нового року до Богоявлення, від Богоявлення до Воскресення, від Воскресення до 100 літ, доки вам Господь призначив вік!




Немає коментарів:

Дописати коментар