понеділок, 30 листопада 2020 р.

"Голодомор. Помста за свободу!"

 

  Похоронним дзвоном по всій нашій землі прокотилася страшнюча чума Голодомору. Ніколи- ніколи світ не бачив такого штучно створеного лиха. Ніколи- ніколи про це горе настільки великого масштабу так не мовчали, як в той час, коли 10 мільйонів людей просто щезли з лиця землі, ніби й не народжувалися, не росли, не кохали, не плакали, не сміялися, не жили.

  Лихо. Горе. Біль. Кров. Смерть. Це те, що залишає слово "Голодомор" в душі кожного українця. Це те, що знищує свідомість і розїдає душу. Це страшно. Це боляче до самих кісток. Але це те, про що потрібно пам'ятати І не уникати. І нині, запалюючи свічку думаймо про них, помолімся тихенько за їхній спокій, за світлу пам'ять. Головне не забувати їх-невинних жертв сталінського терору, що так і не дожили до весни 33.-гоЗнати і пам'ятати про жахливу трагедію голодомору змушує книжкова виставка "Голодомор. Помста за свободу!" підготовлена бібліотекою-філією №35 с.Товсте. Моторошні рядки повертають пам'ять у страшні роки голодного пекла. Люди гинули, їх підбирали і скидали в одну велику могилу. На душі щем, а на очах сльози. Боляче за наш народ, що пережив не лише демографічну, а й національну трагедію. Українців поставили на коліна, зламали, витиснули всі соки, подерли пазурами до крові, вийняли серце і розтоптали.

  Голодне лихоліття 33-го- не просто історична минувшина, а незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам'ять багатьох поколінь.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар