вівторок, 19 липня 2011 р.

Голос, який полонив увесь світ

               Мало хто з українців знає ім’я цього всесвітньо відомого співака, адже розквіт його слави припадає на той час, коли він залишив Україну і виступав на оперних сценах Західної Європи.
            Клим Чічка-Андрієнко народився 19 липня 1885 р в м. Копичинці, нині - Гусятинського району, у сім’ї місцевого міщанина Андрія Чічки. Після закінчення навчання в Копичинцях студіював в Учительській семінарії у Тернополі. Тут був солістом хору й скрипалем в оркестрі. Потім учителював у с. Городниці на Гусятинщині та Львівській гімназії.
        17 липня в літературно-мистецькій вітальні «Орфей» Копичинецької міської бібліотеки для дорослих відбулося чергове засідання Клубу Творчої Молоді «Поклик серця» на тему «Голос, який полонив увесь світ» присвячене 126-річниці з дня народження Клима Чічки-Андрієнка.
   Керівник клубу, бібліотекар Володимир Білоус розповів про життя нашого славного земляка, відомого оперного та камерного співака.
          В Інтернет-Центрі учасники засідання мали можливість прослухати записи Клима Чічки-Андрієнка, котрі були зроблені у 60-х роках.
         Зав. бібліотекою О.Благута ознайомила присутніх з викладкою літератури  «Справжній геній співу».
       Засідання клубу закінчилося, але хороший настрій, позитивні емоції та бажання ще зустрічатися залишилося у всіх.

Немає коментарів:

Дописати коментар