четвер, 31 травня 2012 р.

«З книгою до бібліотеки»


             Ще не зачерствіли душі наших користувачів, не вмерла любов до книжки, з якої можна черпати знання, немов з цілющого джерела. По горбистій стежині мандруємо до звичайної селянської хати, в якій жив наш користувач Капелюх Ярослав Іванович. Народився Ярослав в с. Малі Бірки 19 липня 1952 року в сімї колгоспників. Ще з дитячих літ його захоплювала краса рідної природи. Закінчивши з відзнакою Тернопільський інститут згодом вступає до Київського інституту імені Горького на дефектологічний факультет, який закінчує з відзнакою. З 1997 року працює в заповіднику «Медобори» смт. Гримайлів. Мабуть немає у наших краях рослини чи тварини, якої б Ярослав Іванович не знав.
            Справжніми витворами мистецтва є вишиті його руками ікони, натюрморти, пейзажі , а вишиті ним жіночі та чоловічі сорочки усміхаються всіма барвами веселки.
            Ярослав Іванович не забуває дороги до рідного села і часто навідується до нашої бібліотеки. Він не тільки є користувачем, але й  поповнювачем нашої бібліотеки.
             Книги даровані ним розповідають про діяльність лісового заповідника «Медобори», тваринний і рослинний світ «Подільських Товтр», та заповідника Польщі «Ойцовським парком народовим».
             Більше як 60 статей Ярослава Івановича увійшли до книги, яка видана разом із полячкою Юрою Ойцовською «Роль природно-заповідних територій Західного Поділля Юри Ойцовської у збереженні біологічного та ландшафтного  різноманіття».

Немає коментарів:

Дописати коментар