вівторок, 16 жовтня 2012 р.

"Цей дивний світ-бібліотека"


Людина, яка вміє, і любить читати – щаслива людина. Біля неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі ці – книги.
Книга – фундамент освіти, а бібліотека основа цього фундаменту. З давніх-давен правителі, які прагнули бачити свою державу могутньою, а їх  народ культурним, освіченим передусім дбали про освіту та бібліотеку.
30 вересня бібліотека с. Яблунів провела для своїх юних читачів свято бібліотеки на тему: «У цю погожу вересневу  днину, бібліотека кличе всіх на іменини», з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек.
Бібліотекар Говенда Л.С. запросила п’ятикласників у мандрівку історією книги від Єгипту, Греції, Вавілону, Київської Русі до наших днів. Якими були перші писемні та рукописні книги , перші бібліотеки зокрема  Олександрійська бібліотека та бібліотека Ярослава Мудрого в  Софіївському соборі - ця інформація викликала надзвичайне зацікавлення у юних читачів.


На заході читачі Колта Уляна, Вонітовий Ростислав та Мицик Оксана розіграли міні-сценку «Гарне поводження з книгою».
Користувачі брали участь у турнірі на знання бібліотечних термінів, була проведена вікторина на тему «Книга – міст у світ знань», а також поставлені запитання до уважних читачів: «Скажи мені, що ти читав і я скажу тобі хто ти».
Частіше навідуйтесь до храму книги – бібліотеки. Вона давно стала місцем зустрічі близьких за духом і поглядами людей, де можна знайти відповіді на питання, що тривожить душу.

Немає коментарів:

Дописати коментар