понеділок, 11 березня 2019 р.

#Флешмоб до 205-ї річниці народження Т.Г.Шевченка.

До 205-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка, Яблунівська бібліотека-філія долучилася до флешмобу "Шевченко в об`єктиві". Користувачі бібліотеки читали вірші поета : "Думка","Муза","Минають дні, минають ночі", "Іван Підкова", "Мені тринадцятий минало", та ін., а також ознайомились з книжковою виставкою:"І подвиг Прометея, і велич Кобзаря".




























































2 коментарі:

  1. щиро дякую за активну участь у святкуванні 205 - річниці Великого Кобзаря .
    Але в районі є 10 памятників Т.Г. ШЕВЧЕНКУ , і памятна дошка з нагоди 100 річниці з Дня народження Великого Тараса, а флешмоб тільки біля чотирьох , а можна було б підписати в котрому селі Шевченка поважають а в котрому до творчості Тараса байдужі.
    З повагою до всіх головний спеціаліст відділу культури і туризму Степан Сторожук

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня! Сьогодні випадково побачив цей допис і вирішив написати відповідь. Так як досліджую пам’ятники Кобзаря більше 20 років і особисто вже зафіксував їх майже 1700 в Україні та у понад 30 країнах світу, то й бував у вас і на Гусятинщині теж – тому з задоволенням додам інформацію та послідовність сфотографованих і не підписаних пам’ятників у цьому дописі:
    1 – пам’ятник у Гримайлові
    2 – погруддя у с. Теклівка
    3 – десь у школі (з портретом ТГШ)
    4 – пам’ятник у с. Глібів

    Більше того, за моїми даними у межах колишнього Гусятинського району є шевченківські монументальні маркери у 12 населених пунктів, і з них:
    пам'ятники у повний зріст – 6, погрудь – 5, меморіальних дощок – 1, пам’ятних знаків – 1 і також 1
    скульптурний портрет (без постаменту) у приміщеннях ¬– який є у зазначеній бібліотеці.
    Під знаком питання залишається у мене село Оришківці - де ніби місцевий парох о. Григорій Полоз організував встановлення пам'ятника, проте коли я дізнавався і заїхав у село, то місцеві вчителі і директорка школи про це нічого не чули і завіряють, що тут пам’ятника немає. Якщо хтось володіє додатковою інформацією про цей пам’ятник, або про інші меморіальні шевченківські об’єкти – радий буду поспілкуватись: 0992294100, 0679794100. З повагою, шевченкознавець Руслан Теліпський з м. Луцьк.

    ВідповістиВидалити