середу, 24 жовтня 2012 р.

"Свято Покрови"

День Покрови Пресвятої Богородиці – це велике християнське свято православної церкви, встановлене на честь подій, що сталися 910 року в Константенополі. За переказом, у війні з сарацинами місту загрожувала небезпека, але в цей день Св. Андрій-юродливий та його учень Єпіфаній, що знаходилися у Влахерському храмі, під час всеношної побачили у повітрі Божу Матір з багатьма Святими, яка простягала своє біле покривало (омофор) над християнами із словами молитви про спасіння світу від бід та страждань. Таким чином Богородичя захистила людей від всіх видимих і невидимих ворогів. Підбадьорені цим греки розбили сарацинів. Ідея покровительства Богородиці і є суттю свята.
14 жовтня в Україні відзначають ще й День українського козацтва. Запорозькі козаки вважали своєю покровителькою саме святу Покрову. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відігравало важливу роль у становленні нашої держави.
         12 жовтня 2012 року учні 2-А класу ЗОШ №2 на чолі зі своєю вчителькою Ставрук Г.В. відвідали Копичинецьку міську бібліотеку для дітей. Вони переглянули книжкову поличку на тему: «Ваша слава козацькая повік не загине». А також прослухали бесіду із циклу «Свята моєї Батьківщини», яку провела для них бібліотекар читального залу Ділай О.М.А також для учнів 7-9 класів була організована книжкова поличка «Забути не маємо права», присвячена 70-річчю утворення УПА . 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар