пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

''Бібліографія – ключ до знань''

             Під такою назвою у Гусятинській районній бібліотеці відбувся бібліотечний урок для учнів 11 класу ЗОШ-І-ІІІ ст.  селища Гусятин. Які 25 січня разом з класним керівником Маланюк Людмилою Йосипівною завітали до книгозбірні. А почалося заняття з центральної бібліотеки для дітей, адже 11 років нараз ці діти познайомилися саме в цій бібліотеці з своїми першими книжечками.

Завідуюча  Пенюта  Н. Я. познайомила  з історією бібліотеки, присутні переглянули альбом масових заходів які організовує дитяча бібліотека. Велику зацікавленість у користувачів викликала виставка «Книги подаровані авторами», з їхніми побажаннями для читачів. Серед них: Микола Супінка з с. Самолусківців, Микола Кучмій з Васильківців, Анатолій Поворозник з Гусятина, Марія Балицька з м. Тернополя, Василь Корчемний з м.Хоросткова . Завідуюча звернула увагу читачів на унікальне багатотисячне видання «Енциклопедія Сучасної України».
 Привернула увагу на краєзнавчу виставку «В красі неповторна, на світі єдина» В читальному залі читачі познайомилися з репертуаром журналів та газет, які отримує бібліотека.
Потім урок продовжувати працівники Гусятинської районної бібліотеки. Бібліотекар Град Лдія Степанівна познайомила читачів з відділами бібліотеки, розстановкою бібліотечного фонду, довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки:абетковим каталогом, та картотекою назв художніх творів.
Детального розповіла про оформлення читального залу, розкриті тематичні викладки та книжкові виставки зокрема:«Край грозою вмитий, ведуть усі шляхи на світі», «Українські журнали читачеві».
 Після цього користувачі познайомилися з роботою Інтернет-центру. Директор ЦБС Зубкова Л.І. розповіла присутнім про найбільш поширені послуги,  якими можуть скористатися в бібліотеці, причому безкоштовни:
-           курси комп’ютерної грамотності;
-           зв’язок з рідними та друзями по Скайпу в інших містах та за кордоном;
-           правові консультації, зокрема, з питань пенсій, соціального захисту, трудової міграції;
-           довідки щодо годин прийому, телефонів, адрес медичних закладів;
-           послуги з працевлаштування (як знайти оголошення про вакансії, навчатися грамотно складати резюме, подавати свою кандидатуру і проходити співбесіду);
-           проведення цікавих екскурсій, організація відпочинку;
-           проведення ігор з дітьми та організація програм дитячого розвитку;
-           покупки через Інтернет товарів, які відсутні у місцевих магазинах;
-           проведення різноманітних заходів (зустрічі, збори клубу за інтересами або господарського об’єднання ) у комфортному приміщенні бібліотеки;
-           виконання школярами та студентами домашніх завдань і творчих проектів, користування електронними підручниками;
-           вивчення іноземних мов, переклади текстів;
-           ознайомлення з новинами свого регіону, країни, світу;
-           ознайомлення з інформацією органів влади, участь в обговоренні владних ініціатив

Немає коментарів:

Дописати коментар