четвер, 21 лютого 2013 р.

Відкриття Інтернет-центрів – початок нової ери розвитку бібліотек

            20 лютого в Гусятинській районній бібліотеці для дорослих відбулось урочисте відкриття Інтернет-центру. Бібліотека стала переможцем конкурсу проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» в рамках програми «Бібліоміст».
На відкритті були присутні регіональний представник програми «Бібліоміст» Ростоцька М.Є., методист Тернопільської ОУНБ Козачок Л.М., директор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Новіцька Н.С. в.о. начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Фаберська М.М., начальник Гусятинського районного управління юстиції Шмигельський В.Я. , користувачі бібліотеки.
Директор бібліотеки Любов Зубкова розповіла присутнім, що програма"Бібліоміст" впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерством культури України, Українською бібліотечною асоціацією за фінансової підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Програма «Бібліоміст» сприяє розвитку сучасної бібліотечної системи України завдяки оснащенню бібліотек комп'ютерними технологіями та навчальними програмами для бібліотекарів і покликана перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Під час презентації Інтернет-центру Любов Іванівна подякувала всім, хто допоміг у реалізації проекту, зокрема всій команді програми «Бібліоміст», нашому районному керівництву.
Регіональний представник Марія Ростоцька досить докладно розповіла, що особливість Інтернету як системи доступу до інформації обумовлена безмежністю інформаційних ресурсів, доступних користувачам. Кожен користувач може знайти для себе в мережі необхідну йому інформацію, яка може носити суто приватний, науковий, суспільний характер. Звернула увагу на те, що Інтернет є універсальним засобом комунікації, який надає можливість спілкування в режимі реального часу та одночасно підтримувати зв'язок відразу з декількома співрозмовниками, дозволяє обирати аудиторії та теми для дискусії.
В.о.начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Марія Фаберська привітала всіх з визначною подією – відкриттям інтернет-центру. Відмітила високий професійний рівень бібліотечних працівників, які вклали в дану програму свої знання, інтелект і досвід та надаватимуть послуги інтернету, навчатимуть користувачів новітнім технологіям.
Зацікавив присутніх виступ користувачки бібліотеки Ольги Ковалишин, яка поділилась своїми успіхами роботи з компютером.
Пісні присутнім подарували Юлія Конкульовська та Мар’яна Лоза.
Ласкаво просимо до наших бібліотек скористатись безкоштовними послугами ІНТЕРНЕТУ.




 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар