понеділок, 23 червня 2014 р.

''У гості в Хоростківську ''Перлину''''





Користувачі Малобірківської бібліотеки разом із бібліотекарем М.С.Покідко та завідувача клубу Магаляс.В.Й. побували в Хоростківському дендропарку де дендролог Н.В. Сатій показала і ознайомила їх з рідкісними рослинами.

Дендропарк чарує своєю величністю і красою дерев'яних і чагарникових порід, яких налічується понад 1500 видів. Зелені шати парку у травневі дні заворожують своєю красою. Тут цвітуть дерева, кущі, трави. Повітря наповнення цілющими запахами квітів, здається можна не вдихати, а пити їх чистий аромат.
Проходиш алеями парку – і лагідний сонячний промінь торкається гілок дерев, і тиха прохолода, і гармонія пташиних співів, і п'янкі пахощі – усе це підносить наш настрій, надихає на приємні роздуми та мрії. Діти проходили через цю мальовничу перлину Поділля, захоплюючи її красою.
Милували дитячі очі квітучі магнолії з їх п’янким ароматом, кущі квітучого барбарису. Тут причаївся і кущик оливок, який минулоріч дав перші плоди, тюльпанове дерево, дерево-«золотий дощ», ялина якої  нараховується багато видів, ялиця і багато інших дерев і кущів з благородним походженням.
Школярі знімали на камеру пейзажі, щоб показати батькам побачене і поділитись враженнями. Із захопленням слухали розповідь дендролога Наталії Василівни про походження і історичне минуле кожного деревця.
Створення дендропарку – це мистецтво, в якому поєднується зусилля архітекторів і садівників. З великою подякою хочемо звернутись до Василя Григоровича Корчемного, руками якого був виплеканий цей дендропарк, за його наполегливість, витримку, за любов до природи і просто за цей куток, в який ми можемо приїхати в любий час і помилуватися красою. Дендропарк завжди гостинно розкриває свою красу для тих, хто по-справжньому любить і розуміє прекрасне.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар