пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

''Іван Котляревський — зачинатель нової української літератури''

      
"Еней був парубок моторний і хлопець хоч куди козак...". Хто не знає цих слів? Належать вони Івану Котляревському, який по праву вважається першим класиком новітньої української літератури. Творчість Котляревського є своєрідним місточком, що з'єднує давню українську літературу з новим національним письменством.
     9 вересня виповнюється 245 років від дня народження відомого українського письменника Івана Котляревського. З метою його вшанування в бібліотеці – філії с. Нижбірок проведено літературну годину «Іван Котляревський — зачинатель нової української літератури». Запрошена Сливик І. І. (вчитель української мови та літератури) познайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом відомого письменника.
         Бібліотекар Оксана Михайлівна наголосила на тому, що саме  Котляревський своєю творчістю вперше посмів нагадати українцям, що вони українці, що не варто соромитись рідної мови, що українською мовою можна створювати справжні шедеври. Його безсмертна поема "Енеїда" вже понад два століття продовжує приваблювати читачів, а п'єси "Наталка Полтавка" й "Москаль-чарівник" не сходять зі сцени, і в наші часи залишаються такими ж свіжими, як і в добу їх автора.
         До уваги користувачів  -  викладка літератури «Засновник нової української літератури».



   







Немає коментарів:

Дописати коментар