понеділок, 27 жовтня 2014 р.

"З любовю у серці"


Осінь. Пора радості та смутку, пора спокою і тривог, найбагатша, найщедріша пора. Можливо  саме тому 14 жовтня ми святкуємо потрійне свято - День українського козацтва, День УПА, свято Покрови.
12 жовтня , у приміщенні Раштовецького СБК працівниками культури, спільно із школою, було проведено концерт "З любовю у серці" присвячений дню - 14 жовтня.
         Мати Божа - покровителька нашої землі. Тож щедро наділила вона своїми талантами учасників концерту, які співали пісні - "Україночка", "Свіча", "Їхав козак на війноньку", "Десь Там далеко на Волині","Ой у лузі червона калина похилилася" та інші.
Учасники концерту на мить повернули глядачів у той минулий час, коли народ України боровся за свободу і честь своєї землі. Багато могил тримає на собі Раштовецька земля, серед них і повстанська, у якій лежить наш односельчанин - Федчишин Михайло Юркович. Цим подіям було присвячено вірш "На могилі повстанця", який прочитала Вакуленко Наталя.
Щирі,добрі та обдаровані люди живуть на Гусятинщині. До таких належить Оксана Басіста, яка написала вірш "Стоїть в скорботі Україна -Мати", який присвячений усім героям Небесної сотні, тим двадцяти-тридцятилітнім хлопцям , які загинули за цілісність та незалежність України. Вірш декламувала бібліотекар с/б Богута І. Перед всіма героями у скорботі, ми низько схилили голови хвилиною мовчання.
Бачити війну наживо, чути розриви снарядів, втрачати своїх друзів довелося і нашим двом односельчанам - Федчишину С.М та Гордійчуку А.М. І це після 23-х років Незалежності Украхни. Але ми вдячні Богу,що вони повернулись додому живі і здорові. ВІА "Джерело" на знак вдячності, подарували пісню "Дай, Боже, сили нашим солдатам".
У такий тяжкий, буремний час для України, ми просимо Матір Божу:
Свята Заступнице! Пречиста Діво!
Ти оповий нас Покровом Білим,
І під опіку візьми Вкраїну,
Не дай їй впасти знов на коліна.

Немає коментарів:

Дописати коментар