пʼятницю, 30 січня 2015 р.

«Біль і гордість України - Крути»



         Є в українській історії події, які стали знаковими , символічними . Такою подією є героїчна смерть молодих захисників Української Держави , яка заявила світові, що вона хоче бути господарем у своїй хаті.
          29 січня 1918 р. чужиницька московська орда хлинула на Україну. І тоді рідну землю пішли боронити 600 юнаків . Бій відбувся під Крути . Вони принесли на жертву батьківщині свою молодість , радість , щастя і молоді літа . Коли вони гинули то співали: «Ще не вмерла…»
         У Целіївській бібліотеці підібрано викладку матеріалів «Біль і гордість України - Крути» про події під Крутами. Ті події давнини перекликаються із нашим тривожним сьогоденням, адже сьогодні ми проводжаємо із своїх сіл молодих юнаків на захист своєї України. Молимося за їх здоров'я , щоб вернулися додому живими, а ворог залишив нашу землю.


         Одним із героїв сьогоднішніх захисників є наш земляк Віталій Бабій . Він захищає рубежі України в АТО з червня минулого року. Відважний герой нещодавно був на відпочинку. А 28 січня знову відбув на службу, не зважаючи на стан здоров'я . Молодь села , проводжаючи героя на фронт , бажала йому щасливої дороги і повернення живим і неушкодженим до рідного дому . Хай Господь Бог і Мати Небесна охороняє тебе, наш Герою!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар