середу, 13 травня 2015 р.

«Вклонімося великим тим рокам»


70 років відділяє нас від буремних років Великої Вітчизняної війни. Але не згасає памя’ть про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя.
         Тим, хто поліг у горнилі боїв, хто кровю своєю скропив землю. Тим, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, хто вижив у цій смертельній війні – всім живим і мертвим була присвячена година пам’яті «Вклонімося великим тим рокам», яку Гусятинська районна бібліотека для дорослих провела спільно з учнями 9 –А та 9 –Б кл. ( кл. керівники І. І. Марцінковська та Н. Б. Квасніцька).
Захід розпочали ведучі : Каламін Вікторія, Троян Андрій.

         Трагічні сторінки Великої Вітчизняної війни перегорнула бібліотекар    Н. В.Мудра.
Присутні затамувавши подих слухали про знущання гітлерівців над мирним населенням. Але серед того пекла,серед сліз і крові, смертей і каліцтва люди залишалися людьми. Вони щиро допомагали у важку хвилину, не втрачали найкращих людських якостей.
         День 9 травня став Днем Перемоги, великим святом всього людства. Цю радість було відчутно у вірші « Перемога», який прочитала бібліотекар Лозінська Г. І.
         Події Великої Вітчизняної війни знайшли свій відбиток у творчості багатьох письменників, особливо тих, хто був на фронті, чиє дитинство або юність опалила війна.
         З оглядом літератури виступила бібліотекар Л. С. Град.
На закінчення години памяті виступила вчителька української мови  Н. Б. Квасніцька.  Вона розповіла, що її сім’ю теж зачепила війна. Після закінчення війни помер її дідусь.
          Надія Броніславівна наголосила , що ми всі повинні жити і передати своїм нащадкам пам'ять про загиблих воїнів – визволителів.


"За перемогу Вам подяка
Шана і честь усяка"

 Нижбірківська бібліотека разом із будинком культури провела вечір вшанування пам'яті ветеранів Другої світової війни "За перемогу Вам подяка Шана і честь усяка". В бібліотеці проведено  огляд періодики.
 "Вставаймо браття за  свободу
За волю й честь свого народу
За рідну і єдину Україну 
За всю українську родину "

Немає коментарів:

Дописати коментар