пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Інтерактивний захід для молоді "Корисні ресурси Інтернету "


Завдяки впровадженню новітніх інформаційних технологій (перемозі Гусятинської ЦБС в конкурсі «Глобальні бібліотеки» «Бібліоміст» - Україна) бібліотечна галузь дуже швидко розвивається і модернізується. У бібліотеці здійснюється інформаційне обслуговування  представників різних професій, керівників малого і середнього бізнесу, учнів шкіл, студентів, безробітних, робітників, службовців та соціально-незахищених категорій користувачів.

 В Інтернет – центрі Гусятинської центральної районної бібліотеки спільно із працівниками центру зайнятості населення: заступником      начальника відділу активної підтримки безробітних Н.А. Козир,  провідним фахівцем з профорієнтації Л. Д. Підлипняк проведено навчання в освоєнні новітніх технологій, систем пошуку інформації в мережі Інтернет користувачів (випускників  ЗОШ IIII ступенів селища Гусятин).

 У житті кожної людини є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі за покликанням, тобто професію. 

           Вибір професії недаремно називають другим народженням людини. Адже від того, на скільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини, її радість і щастя. Для самостійного і свідомого вибору професії необхідні знання і наявність багатьох можливих варіантів вибору, уявлення про те, яких особистісних якостей, здібностей вимагає та чи інша професія, які можливості вони забезпечують для професійної кар’єри і чи є попит на спеціалістів за тією чи іншою професією на ринку праці.

          З вступним словом   « Хто володіє інформацією – той володіє світом» виступила директор ЦБС М. М. Фаберська.
         Як допомогти підліткові обрати професію розповіла заступник директора по роботі з дітьми Н. Я. Пенюта. З сайтами навчальних закладів України ознайомила користувачів бібліотекар О. В. Рога. Про основні вимоги до складання резюме розповіла методист районної бібліотеки Г. С. Новіцька.   Інформацією як знайти роботу через Інтернет поділилася бібліограф районної бібліотеки Г. М. Шустак. Про соціальні мережі Інтернету ознайомила присутніх системний адміністратор районної бібліотеки Т. Р. Ковальська.

         До уваги користувачів розкрито книжкову виставку «Правильний вибір професії – важливий крок у житті».

          Запрошуємо всіх бажаючих скористатися послугами нашого Інтернет – центру і обрати правильний шлях у житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар