четвер, 12 листопада 2015 р.

БАРВИ РІДНОГО СЛОВА


       9 листопада  ми відзначили День української писемності і мови.  З цієї нагоди в Гусятинській районній бібліотеці для дітей відбувся конкурс юних філологів «Мовний дивосвіт». В ньому взяли участь учні 7-В класу  разом із своїм класним керівником Шкробот Ларисою Миколаївною. Бібліотекар Кочмар Н.М. розповіла присутнім про пам'ятку  української писемності «Повість временних літ»  та її автора Нестора Літописця. Користувачі бібліотеки були активними у розгадуванні мовних кросвордів, різноманітних ігор з буквами та словами, які організували бібліотекарі Давидова Л.О., Яковчик І.Р.. Поезію про красу рідної мови читали діти та бібліотекар Лозінська Г.І.. Всі присутні переглянули книжкову виставку «Дивосвіт  рідної мови».
         Тож плекаймо спільно наше рідне слово, полімо бур'яни, що засмічують його, учімося говорити так, щоб воно перетворювалося в  справжню перлину. 
 

 



 

Конкурс на кращого знавця укаїнської мови.

 

Сію дитині в серденьку ласку,
Сійся-родися ніжне "будь-ласка",
Вдячне "спасибі", "вибач" тремтливе
Слово у серці-як зернятко в ниві.
"Доброго ранку", "світлої днини!"-
Щедро даруй ти людям, дитино!
Мова барвиста, мова багата,
Рідна і тепла, як батьківська хата.
9 листопада-День української писемності і мови. Цікаво та змістовно провели свій час читачі 4 класу у бібліотеці с. Товсте.
Брали вони участь у конкурсі на найкращого знавця української мови:
розгадували загадки, пригадували прислів'я, будували речення і навіть писали вірші.
А ще дивували знанням поезії про рідну мову, зворушливо співали українських пісень.
Такі заходи сприяють вихованню в учнів любові до рідної мови, свого народу, української землі.
 

«Яке прекрасне рідне слово»


         До дня української писемності і мови у відділі обслуговування Гусятинської районної бібліотеки для дорослих було організовано перегляд літератури «Яке прекрасне рідне слово».
 



«Наше диво калинове - кохана

материнська мова»

 
4 грудня в приміщенні Сороківської школи сільською бібліотекою і вчителями 3-4 класів та організатором  масової роботи  проведено дитячий ранок «Наше диво калинове - кохана материнська мова». Бібліотекарем Колодій О. Г . проведено перегляд літератури «Красою вічною п'янить велике українське слово».


Немає коментарів:

Дописати коментар