четвер, 3 грудня 2015 р.

ВЧИТИСЯ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО...


Освоєння комп'ютера проходить швидко і непомітно у представників молоді та її дітей, яка фактично з дитячого саду має свої мобільні телефони, комп'ютери, планшети та інші досягнення технологічного прогресу . А як бути представникам старшого покоління, яке теж бажає освоїти інтелектуальну залізяку?
Саме для такої категорії користувачів Копичинецька міська бібліотека для дорослих запровадила нову послугу - безкоштовне навчання комп'ютерній грамотності та пошуку інформації в Інтернеті. Навчати таких "студентів" дуже непросто. Працівники бібліотеки намагаються до кожного знайти індивідуальний підхід, проводять групові та індивідуальні заняття.
Люди похилого віку здобувають базові навички роботи з комп’ютером, навчаються азам роботи в мережі інтернет: спілкуванню електронною поштою, у соціальних мережах, на блогах та форумах. Крім того, користувачі опановують програму «Скайп», навчаються друкувати на комп’ютері, знайомляться з сайтами органів влади. Ця ініціатива покликана розкрити потенціал представників старшого покоління, поліпшити їх психологічний стан, допомогти їм отримати необхідну інформацію, розширити кордони спілкування, реалізувати творчі плани.



 
Савка Б.М. (історик-краєзнавець) та Тарабій М.В.(поет) є частими користувачами Інтернет-Центру нашої бібліотеки. В даний час вони працюють над створенням своїх нових книг. Бібліотекар юнацького відділу Білоус В.Б. надає їм посильну допомогу в роботі на комп'ютері.
 
 

         Всі ці навчання стали доступними завдяки програмі "Бібліоміст". Отож запрошуємо всіх бажаючих для освоєння комп'ютерної грамотності. Завжди раді відвідувачам Інтернет-Центру.

Немає коментарів:

Дописати коментар