середу, 27 квітня 2016 р.

ПОЛИН-СЛЬОЗОЮ ОМИВАЄТЬСЯ ДУША





         Вечір-реквієм "Полин-сльозою омивається душа"  проведено у Гусятинській бібліотеці для дорослих учнями 9-Б класу (класний керівник Л.Ю. Свінтіцька) та працівниками бібліотеки.
    "Чи знаєш ти, світе
    Як сиво ридає полин,
    Як тяжко, як тужно
     Моєму народу болить!"   - таким сумним поетичним рядком розпочала вечір-реквієм бібліотекар Лідія Степанівна Град.
            Горем і болем увійшов в наше життя Чорнобиль, розділив долі людей на
"до" і "після". Безлюдні вулиці Прип’яті, покинуті школи, будинки, дитячі майданчики. Спогади мимоволі переносять нас до подій, які   відбулися 30 років тому. Про ті трагічні події, що стали гіркою історією нашого народу розповіли ведучі Анастасія Скурська та  Назарій Капущак, Ірина Кульбабська та Степан Романський. Вірші про Чорнобиль прозвучали  у виконанні бібліотекаря  А.Лозінської  та дев’ятикласників  Вікторії  Темечко, Вікторії Томик, Ілони Попелишин, Валентини Романцової, Катерини Карнаух.
 
 
 
             Хвилиною мовчання вшанували людей, які загинули під час трагедії.
            До глибини душі кожного торкнувся своїми спогадами ліквідатор Михайло Богданович Шигінський.

 
            Директор бібліотеки Марія Михайлівна Фаберська  сказала, що біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вона подякувала Михайлу Богдановичу за незабутні спогади, якими він поділився з присутніми .

 
            Класний керівник Лілія Юріївна  Свінтіцька у заключному слові відмітила, що 30 років – мить в історії людства, не дуже великий термін. Та за ці роки, за місяці – ми всі стрімко прозріли, подорослішали на цілу епоху. Бо надто вже високою ціною довелося  і ще доведеться платити за Чорнобиль. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу. Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них та робімо все для того ,щоб ніколи не впала на Землю гірка зірка Полин.

 
            Присутні мали змогу ознайомитись з викладкою літератури "Чорнобиль –
вічний спомин і гіркий біль ", на якій представлена література про ті трагічні події, портрети пожежників, що загинули під час ліквідації аварії, свічка пам’яті. Назавжди запам’ятають дев’ятикласники зустріч з ліквідатором М.Б. Шигінським та його теплі побажання  їм на майбутнє.

 
 

ПОРІС ЧОРНОБИЛЕМ ЧОРНОБИЛЬ -БІДОЮ НАШОЮ ПОРІС

       Напередодні 30-річниці Чорнобильської катастрофи у стінах Сидорівської сільської бібліотеки відбувся  захід під назвою : «Поріс  чорнобилем Чорнобиль-бідою нашою поріс»  присвячений трагедії на Чорнобильській АЕС.

        На заході присутні більш детальніше дізналися про страшні дні 1986 року, ознайомилися з викладкою  «30-а річниця Чорнобильської  АЕС» і увіковічили всіх померлих хвилиною мовчання.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар