середу, 12 жовтня 2016 р.

ВЕЧОРНИЦІ У БІБЛІОТЕЦІ


А пісня - це душа. З усіх потреб потреба.
Лиш пісня в серці ширить межі неба.
На крилах сонце сяйво їй лиша —
Чим глибше пісня, тим ясніш душа.
      На черговому засіданні клубу « Надвечір'я» в неділю 9 жовтня у районній бібліотеці проведено  вечорниці «Українська пісня – душа народу».

     Пісня супроводжує український народ протягом усієї історії його існування. У часи розквіту та занепаду, під час важких випробувань війнами, бідністю, національного гніту народна пісня допомагала людям. У ній – пам'ять про визначних історичних діячів, про минуле, щирі почуття. У радісні хвилини життя – при народженні немовляти, хрещенні, весіллі, на будь-яке свято – пісня неодмінно лунала, зігріваючи душу та підіймаючи настрій. Пісня допомагала в праці та в дорозі. Мабуть, така співуча в нас українська душа.

       На вечорниці були запрошені члени клубу, хор церкви св.. Онуфрія, жителі селища Гусятин, а також член Спілки журналістів України Островський Роман Карлович, який поділився спогадами про  зйомки фільму «Червона рута» в місті Яремча у 1971 році та подарував клубу «Надвечір’я» авторську світлину. Учасники клубу та гості виконали пісню Володимира Івасюка «Червона рута» .

     Приміщення книгозбірні було прибране стародавньою вишивкою, старовинними речами побуту. Гостей зустрічала господиня вечорниць директор Гусятинської ЦБС  Фаберська Марія Михайлівна.

У програмі звучали вірші у виконанні працівників бібліотеки Голубович Ольги Василівни, Трач Марії Володимирівни, Лозінської Ганни Іванівни. Веселий настрій дарували присутнім баба Палажка і баба Параска ( працівники  бібліотеки Осика М.П. і Град Л.С.) та радували присутніх своїм співом Пилипишин Людмила та Туткалюк Надія.
 
 
Баба Палашка
 

 Баба Параска
 
 
        Учасники клубу на засіданнях мають змогу ділитися своїми спогадами, творчими доробками, віршами, піснями, тощо. Так на вечорницях прозвучала пісня «Про Гусятин», автором тексту та музики і виконавцем якої є Гонтар Микола Миколайович, заступник головного лікаря районної лікарні.
 

Пісня "А мій милий вареників хоче"
 
Демкура Марія Миколаївна розповіла про проведення вечорниць свого часу та наспівала пісню «Чом ти не прийшов».

      За українським звичаєм на вечорницях гостей пригощали гарячими варениками з картоплею та сиром, пампушками, кавою та солодкою випічкою.

        Адміністрація бібліотеки виносить щиру подяку доброчинцям цього свята Вальорні Ярославі Мирославівні, Вибирані Наталії Михайлівні, Ойойко  Олександру Анатолійовичу,  Перегінець  Зої Степанівні, Стус Олександрі Володимирівні.
 
       Члени клубу «Надвечіря» складають подяку керівнику народного аматорського ансамблю народної музики «Галичани» районного будинку культури Перешлюзі Степану Богдановичу.




 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар