вівторок, 24 січня 2017 р.

ЄДИНА. СОБОРНА. НЕЗАЛЕЖНА

22січня – одна з найвизначніших дат в історії Української держави  і її народу – День Соборності.
         Так вже склалася наша доля, що в усі часи ми, українці, мали «сусідів»: Польщу, Москву, Румунію, Австро-Угорщину, що рвали нас і нашу неньку Україну на шматки. Так українці, знаходили у собі сили, знову і знову підійматися з колін і заявляти про себе в повний голос. Так сталося і в далекому 1919 році 22 січня.
         Саме того зимового дня в золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу: Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
Та мрія про єдину Українську  незалежну державу тоді не судилося збутися. Попереду була тяжка і трагічна боротьба, тисячі синів і дочок полягли в боях за наближення того часу, коли Україна буде вільною незалежною.
Нині така держава в нас є. Але як і в ті далекі часи наша соборність і єдність знову опинилася у небезпеці. І знову українські патріоти стали на їх захист на сході нашої держави. І ми віримо, що перемога буде за нами.
В пам'ять про історичні події 1919 року у районній бібліотеці для дорослих організовано книжково-ілюстративну виставку «Єдина. Соборна. Незалежна». Біля виставки Семків В.В. 22.01.2017р. провів історичну годину «Животоки нашої Соборності». 

Немає коментарів:

Дописати коментар