четвер, 26 квітня 2018 р.

Чорнобиль на землі, в душі і в долі


                                                                                               
       26 квітня 2018 року виповнюється 32 роки з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття.     Наша пам'ять і пам'ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому.
      Про жахливі події важко згадувати. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони.
      Гусятинська  районна бібліотека для дорослих спільно із студентами коледжу провели екологічний урок «  Гріх непростимий – Чорнобиль». 
      Із вступним словом виступила куратор групи  Шепетюк Л.В.
«Аварія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою техногенною катастрофою в історії людства - сказала вона. - Пройшло 32 роки з того моменту, як у нерівний бій з ядерною стихією вступили чоловіки, чий подвиг назавжди увійшов до літопису мужності  та патріотизму українського народу.»



       Присутні на заході послухали розповіді  студентів про жахливу аварію на ЧАЕС, героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції у боротьбі з "мирним атомом", які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи.




       Юнаки та дівчата вшанували пам’ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання.
       Бібліотекар Лозінська Г.І. декламувала вірш про Чорнобиль.

       Учасники заходу переглянули відео – презентацію «Ті, що ввійшли в полум’я» - про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації, віртуально зробили екскурсію в «Зону відчуження». Відео-матеріал про героїв-ліквідаторів наслідків аварії вразив і розчулив студентів.



       Бібліотекар Град Л.С. познайомила присутніх з викладкою літератури      «  Чорнобиль -  вічний спомин і гіркий біль » та порекомендувала прочитати художні твори Л. Костенко,   Ю. Щербака, Є. Гуцала, І. Драча та інших про страшні події 1986 року.



  Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаємо про них і робимо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…

Немає коментарів:

Дописати коментар