пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Книжкові новинки


Кожна книжка, прочитана дитиною – це сходинка у її розвитку. Якщо дитина любитиме читати, то багатими будуть її внутрішній світ та інтелект.
    Фонд  Гусятинської районної бібліотеки для дітей поповнився новими книгами, які надійшли в книгозбірню завдяки державній програмі, на виконання наказу Мінкультури України від 31.10.2017 р. №1132 « Щодо здійснення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек». Це книги сучасних українських та зарубіжних письменників.
    Для дітей молодшого шкільного віку пропонуємо книги: «Англійський словник в малюнках»,надзвичайно цікавими є енциклопедії, казки, ігри про регіони України – Галичина, Крим, Донбас, Волинь, Полісся. Кожна книга містить інформацію про історію, культуру та життя в регіоні від давнини і до сьогодні.  Захоплюючими є всесвітньовідомі комікси для дітей про ерудовану мишу Джеронімо Стілтон.
    Про пізнання добра і зла у реальному житті,так і в чарівній казці розповість книга Василя Шкляра «Помста Баби Яги». Цікаві казки написав найвеселіший український письменник Сашко Дерманський «День народження привида».
     Для дітей середнього шкільного віку легкі, життєрадісні, сповнені доброго гумору книги Всеволода Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі» в 4 –х томах.
     Пригадаймо, як батьки та вчителі казали нам : « Ох , який непосидько! Який упертюх! Який лінько!». Саме таких дивних героїв для своїх книг вибрав Юхим Чеповецький.
      Повість Івана Андрусяка « 28 днів із життя Бурундука» - одна із найуславленіших у сучасній українській літературі для підлітків.
   Героїчна романтика і фантастика поєднанні в трилогії Дж. Толкіна « Володар перснів».
   Фонд нашої бібліотеки поповнився тетралогією Володимира Рутківського          « Джури» Нарешті ми отримали книги «Джури казка Швайки», які є програмовими.


    Для старшокласників пропонуємо книгу Кузьми Скрябіна «Я, Шонік  Шпіцберген» про яскравий талант Кузьми, його гумор, тонкий ліризм, чітку громадянську позицію.
  Для дорослих пропонуємо романи Андрія Кокотюхи «Червоний», Сергія Лойко «Рейс»,Євгена Положія «П’ять секунд, п’ять днів». І ще багато цікавих книг, з якими можна познайомитись завітавши до Гусятинської районної бібліотеки для дітей.
Приємного читання!




Немає коментарів:

Дописати коментар