понеділок, 11 березня 2019 р.

205-річниця від дня народження Т.Г.Шевченка

Бібліотека-філія с.Товсте взяла участь у флешмобі з нагоди 205-річниці з дня народження Т.Шевченка.
   Шевченко, день народження, якого ми відзначаємо 9 березня, став для українців чимось більшим, ніж видатний поет. Це, той, хто нас об'єднує, той, чиї слова завжди на часі, чиє "борітеся-поборете" заряджає не опускати рук. Тож не дивно, що з великої шани до поета українці взяли участь у флешмобі, приуроченому ювілею великого Кобзаря.
   Долучилася до цієї події і бібліотека-філія с.Товсте. Читач бібліотеки Денис Цуприк декламував "Заповіт" на фоні розгорнутої книжкової виставки "Живуть, Тарасе, поміж нас, і голос твій, і пензель твій, і слово"
    У неділю, 10 березня, читачі бібліотеки вшанували пам'ять про великого поета літературним ранком "Слово вічне, слово невмируще."

Через складні погодні умови захід було проведено в церкві с.Товсте













«І оживе добра слава,
Слава України»
Т.Шевченко
Серед видатних людей небагато імен, кому пам'ять вшановано у всьому світі. До них належить український поет і письменник Т.Г.Шевченко.
Тарас Шевченко сьогодні сучасний, як ніколи, він такий великий, що бути більшим бути не може. Як Україна, як світ. Він стоїть в числі найвищих Еверестів духовності українського народу, тобто людей, що з’являються один раз на триста-п’ятсот літ. Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб врятувати цілий народ, цілу націю.
Цьогоріч 205-річниця від дня народження Т.Г.Шевченка – укр. поета, художника, мислителя.
Щовесни, коли тануть сніги,
І рясті пролягає веселка,
Повні сил і живої снаги,
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.
Зав.бібліотекою села Котівка Доскоч Н.В. спільно з вчителькою 4 класу Буряк Л.Д.  Котівської ЗОШ І-ІІ ст. провели з учнями усний журнал на тему «Невмирущий Кобзар».
Журнал складався з чотирьох сторінок:
Дитячі роки Т.Г. Шевченка.
Т.Г.Шевченко – художник.
Т.Г.Шевченко – поет.
Вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка.
Читачі з цікавістю мандрували сторінками журналу, декламували вірші. Доскоч Н.В. провела з користувачами бібліотеки вікторину «Як знаємо Кобзаря». Вона дала змогу перевірити і розширити знання читачів про життєвий та творчий шлях Т.Г.Шевченка.
Учні переглянули розгорнуту виставку-вшанування «Шевченко йде дорогами доби»













Немає коментарів:

Дописати коментар