четвер, 16 травня 2019 р.

Вишивана моя Україно!


   Щороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції.
  В рамках цьогорічного Дня вишиванок Гусятинська  районна  бібліотека для дорослих підготувала виставку-інсталяцію «Вишиванка — це генетичний код нації».
  На виставці  представлено старовинний  та сучасний одяг, рушники, вишиванки та літературу за темою виставки. Відвідавши виставку-інсталяцію ви дізнаєтесь про історію свята, традиції святкування, дізнаєтесь що символізує вишита сорочка, традиції вишивки української сорочки.
  Вишиті  сорочки  та  вишиванки  будуть  оберігати  нас,  наділяти  силою рідної землі, тому що символи, вишиті на них, мають глибоке значення, яке закладене тисячі років тому.
  Вишиванка – це символ, який єднає українців і презентує Україну у світі.          Вишиванка – це генетичний код та дрес-код української нації.
  У виставці брали участь працівники бібліотеки  сімя Лозінських,  сімя Давидових, родина Гладіїв, Маргаль Марії та інші.
    Також працівники Гусятинської районної  бібліотеки долучились до заходу « Чарівна краса вишиванки», з нагоди Дня вишиванки.  Учасники заходу у вишиванках окреслили контури території Гусятинського району.












































Немає коментарів:

Дописати коментар