середу, 8 травня 2019 р.

День пам'яті та примирення


              

     Що найдороще для людини?
     Життя, народження дитини,
     У вишневому куточку отча хата,
     Безхмарне небо, квітів багато,
     Сонечко в зеніті, поле, засіяне житом,
     Щоб ніде і ніколи не було війни,
     Щоб всі люди щасливо жили!
     Так! Ми хочемо миру сьогодні й завжди!
                                              О. Цілійовська - Федорів.

   9 травня 1945 року- День Перемоги. Минають роки, відлітають у вічність …  Більше півстоліття минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат. Прийшов мир , настала тиша, за яку заплачено ціною життя  мільйонів людей. Все далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але не згасає память про тих, хто приніс на вівтар  Великої  Перемоги своє життя. Про минулу війну написано багато. Пишуть про неї і тепер.
 Цього дня в Гусятинській районній бібліотеці для дорослих  відбулась зустріч з Ориславою Цілійовською- Федорів, яка у своїх віршах описала одну з найстрашніших  трагедій в історії людства. Також наші гості мають змогу переглянути  виставку приурочену Дню пам'яті та примирення «Цей день Перемоги був так далеко».
 Сьогодні ми по різному ставимося до політичних діячів тієї епохи, до їхніх рішень і дій. Але не підлягає огляду одне : саме наш солдат- чоловік , батько, дідусь, спливаючи кров’ю, маючи союзниками армії всіх цивілізованих країн світу у 1945 році  переміг фашизм. Це він під свист куль і виття снарядів й бомб  пройшов дорогами від Бугу до Волги і від Волги до Берліна. Тому вічна слава подвигу солдата – переможця!







Немає коментарів:

Дописати коментар