понеділок, 12 листопада 2012 р.

«Журавлиний поклик отчого дому»


             Богдан Лепкий – талановитий прозаїк, переклад, критик, історик літератури, професор Ягеллонського університету, творчість якого тривала майже півстоліття і зайняла одне із провідних місць в українській літературі. Народився Богдан Лепкий 9 листопада 1872 року у родині сільського священика в с. Крегулець що на Гусятинщині.
             6, 7 листопада  в приміщенні Копичинецької міської бібліотеки для дорослих відбулись  літературні уроки на тему: «Журавлиний поклик отчого дому» , присвячені 140-річниці від дня народження Богдана Лепкого, учасниками якого стали старшокласники Копичинецької ЗОШ №2.
           З цікавістю та захопленням слухали юнаки та дівчата розповідь вчителя української мови та літератури Воловець Оксани Романівни про родину Лепких, дитинство майбутнього письменника, атмосферу в якій він зростав, студентські роки, творчі здобутки.
            Учасники також переглянули в Інтернет-Центрі бібліотеки відео-матеріали про життєвий і творчий шлях письменника, прослухали пісні на його вірші: «Журавлі», «Молоді літа», «Вороне чорний», «Рожевий квіте».
           Їхній увазі було презентовано книжкову виставку «Історичні сурми вчителя народу», яка була розміщена в літературно-мистецькій вітальні «Орфей». Завідуюча бібліотекою Оксана Благута ознайомила присутніх з книгами, статтями і з періодичних видань про Б.Лепкого, його родину та творчістю самого письменника.






Немає коментарів:

Дописати коментар