середу, 24 липня 2013 р.

«Вічні істини»


            Кожна людина рано чи пізно відчуває потребу доторкнутися до великих джерел духовності, щоб очистити і збагатити свій внутрішній храм, отримати сили для життя. У гаморі, суєті і запрацьованості ми часто губимося, втрачаємо себе.
            В районній бібліотеці для дітей організовано книжкову виставку «Вічні істини», яка присвячена 1025-й річниці Хрещення Русі-України. Виставка складається з трьох розділів:
-           Ісусе, уповаю на Тебе;
-          Радуйся, благодатна Маріє;
-          Дорогоцінна спадщина.
На виставці представлені надзвичайно цікаві матеріали: книги, періодичні матеріали, путівники, календарі.  На деяких з них хочу зупинитися. Зокрема твір Оксани Берези «Книга небесної любові» в трьох томах. Це діалог між матір'ю і сином, який перейшов у кращий світ (саме перейшов , не помер) є надзвичайно повчальним.
Хочу звернути увагу на найбільше читану книгу після Святого Письма Томи Кемпійського «Наслідування Христа». Вона перекладена 100 мовами світу. Сильний, проймаючий душу зміст. Книга написана 500 літ тому, але читають її до нині.
Про таємницю віри, пошук Божественної  істини, що завжди хвилював людський розум розповідає польський священик і поет Анджей Мадей у книзі «Добре, що Ти є».
Короткі історії для душі Бруно Ферреро «Звуки арфи», «Політ сокола», «Життя – це все, що ми маємо» т а інші – наче промінчик сонця, що освітлює і зігріває душу. Коли їх читаєш, то стає легше жити, з'являються сили, щоб змінити на краще себе і весь світ довкола.
Про духовну велич, нашу подільську святиню, одне з найбільших відпустових місць на Тернопільщині – Зарваницю познайомить прекрасно ілюстрована книга отця Володимира Фірмана «Зарваниця». До речі,  працівники бібліотеки взяли участь у всеукраїнській прощі до Зарваниці 13-14 липня.
Надзвичайно цікавою є добірка газети «Божий сіяч» з такими глибокими роздумами на різноманітні теми її редактора, священика Ореста Глубіша.
Але найбільша складова нашої виставки – це понад 50 конвертів із зображенням церковних храмів, монастирів, релігійних діячів, ікон, які надав бібліотеці в користування друг бібліотеки, лікар, краєзнавець, автор книги «У містечку над Збручем» Василь Петрович Горбоватий.
Завітайте у бібліотеку, познайомтеся із запропонованими матеріалами. І коли їх прочитаєте поволі, спокійно, з увагою, передумуючи і переймаючи все те, що написано, то ваше серце стане кращим.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар