вівторок, 30 липня 2013 р.

"Володимир Великий і хрещення України-Русі "


24 липня 2013 року, в рамках святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі, в Копичинецькій міській бібліотеці для дітей пройшов історичний екскурс на тему: «Володимир Великий і Хрещення України-Русі».
Розпочався захід розмовою біля книжкової виставки на тему: «Благословенна у віках: велична, славна і єдина», організованої назустріч Дню Незалежності України і присвяченій 1025-річчю Хрещення України-Русі.
Зав. бібліотекою Турок Г. М. розповіла про історичну подію – Хрещення Русі в 988 році, про значення постаті Володимира Великого в розвитку християнства і державності на Русі. Познайомила читачів з останніми новинками літератури, звернула увагу на найновіші книги із серії «Легенди і перекази»: «Українські Князівни» та «Князі України». Діти із захопленням, почергово, провели голосне читання розділу «Володимир Великий».
Далі читачі ознайомилися із наявністю книг на полицях у відповідних вікових відділах бібліотеки. Ділай О.М. провела комп’ютерний тренінг. Розповіла про те, як знайти необхідну інформацію в Інтернеті, зокрема в Вікіпедії, Youtube. Особливо дітям сподобалося самостійно працювати в комп’ютері. Хлопців зацікавили гравюри і чеканки з постаттю Володимира на іконах, монетах і грошових купюрах, а дівчата звернули увагу на побут і стародавній одяг слов’ян.
Бібліотекар Білинська Н.Я. розповіла про те, як можна, користуючись каталогами, відшукати книги, не бачачи їх. Так, за рубрикою: «1025-річчя Хрещення України-Русі» всі знайшли потрібну літературу.
Стародавня історія нашого народу багатогранна і цікава незалежно від того, на якому інформаційному носії вона знаходиться. Тому багато хто вибрав книги додому, а інші залишилися в комп’ютерному залі для продовження самостійного опрацювання теми.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар