пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

"ДОБРОТА І МИЛОСЕРДЯ"


Мудрець сказав: живи, добро звершай
Та нагород за це не вимагай.
Лише в добро і вищу правду віра
Людину відрізня від мавпи й звіра.
Нехай ця істина стара:
Людина починається з добра.

         На жаль, зараз, в наш скрутний час змін, такі якості, як милосердя, доброта, бажання допомогти йдуть на задній план, а витісняючи їх, вперед висуваються ділова хватка, уміння отримати прибуток і турбота передусім про себе. Милосердних людей зараз не багато, та й і то інші відносяться до них якщо не як до божевільних, то принаймні як до безглуздих. Зараз ніхто не допоможе старенькій перейти через дорогу, донести сумку, не подасть жебракові, не пожаліє сиріт і тяжкохворих.  Саме у наш час істинного милосердя людям найбільше бракує. Звичайно, багаті люди можуть собі дозволити зробити пожертвування до різних фондів допомоги, але дуже часто тільки для того, щоб про це згадали в газеті або по телебаченню. А ті люди, які дійсно хочуть допомогти, частенько не мають у розпорядженні коштів для цього. Але допомогти можна не лише матеріально, але і духовно. Підтримка і розуміння для кожного з нас означає не менше, ніж матеріальне благополуччя.  Якби люди більше піклувалися про інших, зникло б з облич людей вираження якогось безвихідного жалю, яке так часто можна бачити в метро, на вулиці, в магазині. Іноді, звичайно, попадаються люди веселі, життєрадісні, оптимістично налагоджені, усміхнені, але їх - одиниці. А інші люди - похмурі, непривітні, постійно заклопотані станом політики і економіки.
Втративши милосердя, ми немов розучилися радіти життю, якою б вона не була. Мало кому хочеться ділитися своїм щастям з іншими. Адже життя у нас тільки одне, і було б так прекрасно не лише радіти їй і жити сьогоднішнім днем, але і спробувати зробити життя інших трохи легше, світліше і радісніше. Це б принесло радість і нам самим. Кожна посмішка на обличчі людини, якій ти допоміг, робить тебе щасливішим. З давніх часів відомо, що заподіюване комусь зло повернеться до тебе стократним злом і що добро, яке ти комусь зробив, повернеться до тебе. І якщо ми хочемо, щоб до нас відносилися добре, ми самі повинні відноситися добре до оточення. Так будемо ж милосердні!


        26.11.2013 р. в с. Вільхівчик спільними зусилями бібліотекарем Бесащук Н.Я. , зав. клубом Пилипишин О.О. та вчителями школи було організовано святкове дійство приурочене на тему "Доброта і милосердя".
         Дитячими устами лунали вірші, показана міні-вистава, а окрасою заходу прозвучали пісні у виконанні: Войтюк В.С.,Черниш Л.І., Ненчина І.Я. Свято завершилося теплими аплодисментами і великою вдячністю за проведений захід .

 

Немає коментарів:

Дописати коментар