понеділок, 9 грудня 2013 р.

"СНІД - небезпечно та смертельно! "

           1 грудня 2013 року бібліотеці відбулася виставка - застереження, де можна було ознайомитися з матеріалами  боротьби зі СНІД  хворобою та методами запобігання захворювання.
 Скільки б про  СНІД не писали і не говорили, чомусь кожен з нас вважає, що ця хвороба існує де - інде, тільки не поруч нас - не в моєму місті чи селі, не в моїй області, не в моїй країні.
          Проте, статистика річ уперта, а ми з вами маємо страшні цифри: кожен 100 - й мешканець України - ВІЛ - інфікований.  За даними  ООН, щороку СНІД -" чума XX століття"  забирає життя 5 млн. осіб.  Зараз на планеті біля 150 млн. інфікованих, це тільки офіційна статистика.
          Україна входить в п'ятірку у світі за темпами поширення цієї хвороби.  Зараз за офіційною статистикою, ВІЛ, СНІД інфікованих в Україні біля 200 тис. осіб. Абсолютна більшість інфікованих ВІЛ  особи віком 20 - 40 років.
         З кожним роком кількість хворих на СНІД зростає. Це пов'язане у першу чергу з погіршенням економічних умов у державі, збільшенням людей , які відносяться до групи ризику, погіршенням медичного обслуговування населення.  Все це зумовлює те, що кількість людей хворих на СНІД в Україні щороку зростає на сотні тисяч.
           Тож варто бути досить обачним у своїх діях і вчинках, щоб запобігти цій чумі XX століття, яка набирає обертів і не знає ні соціальних, ні національних кордонів

Немає коментарів:

Дописати коментар