четвер, 4 червня 2015 р.

«Свято поезії та авторської пісні»


    Поезія – це дотик до душі.  Поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.
    1 червня 2015 року у  Васильковецькому будинку культури відбулося «Свято поезії та авторської пісні». У програмі: 
-         зустріч поетів краю;
-         музичні вітання для гостей та учасників свята;
-         виставка – продаж друкованих видань авторів;
-          концерт за творами Миколи Кучмія.
    На святі були присутні поети:   Орест Чоловічок, Микола Супінка ( м. Тернопіль); Михайло Тарабій, Любов Іванків, Андрій Стефанець, Наталія Зелінська, Я. Ухач, Богдан Савка ( м. Копичинці); Микола Базів, Любов Печінка, Василь Горбоватий( смт. Гусятин); Іван Кушнір, Іван Бандурка( с. Яблунів).



      Розпочав свято Микола Кучмій, який подякував всім гостям, за те, що вони з розумінням віднеслися до проведення цього заходу.


      Поети розповідали про себе: як починався творчий шлях, як  їм працюється зараз, про творчі плани на майбутнє. А потім всі поринули у глибину поезій, слухаючи авторське читання.
     Присутні мали змогу переглянути книжкову виставку «Літературні обрії Надзбруччя», яку організувала завідуюча бібліотекою с. Васильківці Костів Оксана. Під такою ж назвою було організовано виставку – продаж збірок місцевих поетів.

Для присутніх завідуюча бібліотекою-філією провела огляд літератури  «Де ростем, там мусимо цвісти».

Ця зустріч показала, що поезія є, вона існує, є стихія безкорисної творчості, вона народжується і живе навіть у найтяжчі часи.

Немає коментарів:

Дописати коментар