вівторок, 21 липня 2015 р.

«Бібліотека як соціокультурний центр місцевої громади».

17 липня 2015 р. на базі Гримайлівської бібліотеки проведено районний семінар бібліотечних працівників на тему : «Бібліотека як соціокультурний центр місцевої громади».
На семінарі висвітлені питання:
1.     Бібліотека як соціокультурний центр місцевої громади - (директор ЦБС М. М. Фаберська).
2.     Соціокультурна діяльність публічної бібліотеки – ( зав. метод. відділом М. П. Осика).
3.      Активні форми соціокультурної діяльності бібліотек у роботі з читачами – дітьми – ( заступник директора по роботі з дітьми Н. Я. Пенюта).
4.     Використання новітніх технологій в інформаційно - бібліографічному забезпеченні потреб місцевої  громади –( бібліограф Г. М. Шустак).
5.     Ознайомлення з роботою бібліотеки, базою проведення семінару (зав. бібліотекою        О.А.  Басіста).
6.     Практичні заняття. Круглий стіл: « Бібліотека як соціокультурний центр місцевої громади».

Учасники семінару відвідали музей Івана Пулюя і природний заповідник « Медобори».
     Семінар продовжив роботу в будинку культури та бібліотеці.
Уродженка с. Вікно, місцева поетеса і письменниця Г. О. Чемера презентувала свої  книги « Історія Гримайлова» в 2-х томах. З присутніми Ганна Олексіївна ділилася своїми планами на майбутнє. У виконанні завідувачки бібліотеки – філії смт. Гримайлів О. А. Басісти, директора будинку культури М. Й. Косюк і Г. О.Чемери прозвучали давно забуті фольклорні пісні, записані з уст її матері.
Також представив свої нові збірки місцевий поет с. Городниця Б. І.  Томс  і подарував бібліотекам  поезії « Не кріпи неправдою мости» .
Привітали учасників семінару козачата і танцювальний колектив будинку культури, а також завуч по виховній роботі Гримайлівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів Н. Й. Антонишин, яка розповіла про співпрацю школи, бібліотеки та будинку культури. Була представлена виставка дитячих робіт садочку « Дзвіночок» та гуртківців « Станції юних техніків».
Обмінялися досвідом роботи бібліотекар бібліотеки- філії с. Тудорів Н. В. Доскоч і зав. бібліотекою – філією с. Сидорів Н. М.Трач.
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар