пʼятницю, 15 січня 2016 р.

НОВА КНИГА У БІБЛІОТЕЦІ


Незрівнянне задоволення приносять нові книги,  коли поступають у бібліотеку. Кожна нова книга в бібліотеці - це подія, це завжди таємниця і знайомство.  Саме така подія відбулася 14 січня 2016 року в Гусятинській районній бібліотеці. Для поповнення фондів бібліотек - філій району надійшло 455 книг на суму 35588 грн.
 
 Централізована бібліотечна система  району використовує різні методи  по залученню позабюджетних  коштів на розвиток бібліотечної галузі. Так, наприклад, через відсутність коштів у районному бюджеті фінансування Програми поповнення бібліотечних фондів у період 2011-2015 років не проводилось, за кошти місцевих рад теж поповнення фондів не відбувалося. Тільки завдячуючи співпраці ЦБС з Обласною Універсальною Науковою бібліотекою м. Тернопіль протягом згаданого періоду безкоштовно поповнили фонди бібліотек – філій на 7591 примірник  книг на загальну суму 238481 грн. Завдячуючи об’єднанню бібліотек району в єдину бібліотечну  систему маємо змогу отримувати безкоштовно нові видання по Програмі  «Українська книга» та здійснення придбання україномовних  книг  для поповнення фондів публічних бібліотек.

Шановні читачі! Пропонуємо Вашій увазі яскраві новинки, захоплюючі історії, казки, твори популярних сучасних авторів. Різноманітність цікавих, веселих, наукових і корисних книг спонукає нас розповісти усім про цей чудовий скарб, який Ви можете отримати, завітавши до наших бібліотек. Приходьте, читайте, насолоджуйтесь прочитаним, адже читання книжок - справа цікава та корисна.
         Ми розуміємо, що Україна переживає складні часи, що коштів не вистачає, але і розуміємо те, що на Донбасі та Луганщині знищують усе українське, а особливо правдиву інформацію, українську книгу,  друковану продукцію, тощо.  
Саме в даний час дуже небезпечно знищити вогонь свободи, любові до рідної землі, що несе галузь культури в своїй роботі. Саме українська книга та слово таке ж важливе і небезпечне, як наш танк чи кулемет. Сьогодні, у час військової агресії, культура не може залишатись осторонь, вона повинна піднімати національний дух та  пропагувати героїзм українських воїнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар